JEDNOSTAVNO

Uradite pedikir kod kuće u 5 koraka

Svaka promjena započinje uklanjanjem starih slojeva

Svaka promjena započinje uklanjanjem starih slojeva. ILUSTRACIJA

A. F.

1.6.2021

Odbrojavamo do najtoplijeg doba godine koje ujedno znači i - bosa stopala (u sandalama koje su strpljivo čekale svoju premijeru). Ako odlazak kod kozmetičarke nije opcija.

Skinite stari lak

Svaka promjena započinje uklanjanjem starih slojeva kako bismo imali novo, čisto “platno” koje ćemo oslikati u ljetnim bojama.


Namakanje stopala

Lavor napunite toplom vodom i dodajte soli za kupanje te se opustite 5-10 minuta. Ako imate grube pete, nakon što su se stopala dobro namočila, možete izbrusiti pete i ukloniti grubu kožu te ih još malo namakati.


Uređivanje noktiju

Skratite nokte i uredite ih turpijom, a potom nanesite ulje za njegu noktiju i zanoktica.


Masiranje

Za potpuno opuštanje i njegu umasirajte hidratantnu kremu koja će dodatno omekšati vašu kožu. Za maksimalni učinak, nakon nekoliko minuta masaže možete nanijeti i čarape kako bi se krema bolje upila, a ne zaboravite kremu nanositi i svako veče prije spavanja. I koža stopala treba barem komadić pažnje koju poklanjamo koži lica.


Lakiranje

Nakon što su se upile krema i ulje, vrijeme je za lakiranje. Prvi sloj treba biti bezbojna baza koja štiti nokte, nakon njega nanijeti dva sloja laka u boji i zatim završni sloj za sjaj. Više slojeva garantirovaće da će lak duže biti postojan, a vaša stopala prekrasna. Uzmite dovoljno vremena da se pojedini slojevi osuše kako bi lak bio besprijekoran!


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.