ADEKVATNA NJEGA

Dobar piling temelj je za lijepu i zdravu kožu

Osim što možete koristiti one komercijalne uvijek je dobar i piling uz kućne radinosti, a sve potrebne sastojke sigurno imate u vašem domu

A. F.

Pilingom se skida sloj mrtvih stanica na koži kako bi do izražaja došla lijepa i zdrava koža

Foto: ILUSTRACIJA


Pilingom se skida sloj mrtvih stanica na koži kako bi do izražaja došla lijepa i zdrava koža, a nakon pilinga koža puno bolje upija sredstva za njegu. Osim što uklanja mrtve stanice piling stimulira i njenu regeneraciju, morate ga raditi redovito, ali ne prečesto kako bi se koža stigla obnoviti. Ovisno o koži i željama možete izabrati piling s grubljim ili nježnim granulama.

Osim o željama izbor granula koje koristite u pilingu ovisi i o dijelu tijela na kojem radite piling, koža lica i vrata osjetljivija je i prema njoj trebate biti nježniji, tako da za taj dio tijela odaberite blagi piling, dok je koža na tijelu nešto deblja i otpornija pa joj grublje čestice neće smetati.

Osim za omekšavanje kože, piling je blagotvoran u borbi protiv uraslih dlaka, a obavezan je i prije ljeta, bez obzira jeli vaša preplanulost posljedica plaže, solarija ili krema za samotamnjenje, piling je savršena priprema za ujednačen ten. Osim što možete koristiti one komercijalne uvijek je dobar i piling uz kućne radinosti, a sve potrebne sastojke sigurno imate u vašem domu.

Piling možete napraviti od maslinovog, kokosovog pa čak i suncokretovog ulja, a u ulozi granula može vam poslužiti pšenična krupica, smeđi šećer, kava koja je izvrstan izbor u borbi protiv celulita, a ako dodate još malo meda, limuna i eteričnog ulja po želji više nećete ni pomišljati na kupovni piling.

Ni s čim pa tako ni s pilingom nema potreba pretjerivati, dva do maksimalno tri puta u sedmici  ovisno o potrebama kože je i više sasvim dovoljno.

Više o temi Koža

POSTOJANOST
Dva trika za duže trajanje parfema

Više o:

Koža Piling
NA VRH

Podijeli članak na