ADEKVATNA NJEGA

Zašto je važno redovno koristiti balzam za kosu?

Debljim pramenovima potrebna je tona hidratacije, tako da kondicioniranje igra vrlo važnu ulogu u zdravlju vaše kose i treba je koristiti svakodnevno

Osim gustoće i teksture, svatko ima svoj jedinstveni tip kose. PINTEREST

A. F.

30.8.2021

Svi težimo savršenoj kosi i želimo da bude što glađa i mekša

Osim gustoće i teksture, svatko od nas ima svoj jedinstveni tip kose. Valovita, tanka, krhka ili suha, ravna, gusta ili svilenkasta kosa, postoji puno varijacija. Povrh svega toga, morate u obzir uzeti i svoje navike stiliziranja kose, hemijske tretmane, izlaganje suncu, filtriranje vode, prehranu i sve druge uticaje koji utiču na zdravstvenog stanja naše kose.

Razumljivo je teško odrediti pravu formulu za njegu kose, no bez obzira na to s čim radite, balzam za kosu ne bi trebalo zaobilaziti.

Balzam za kosu je štitnik za naše vlasi. Njegova je svrha pomoći u borbi protiv svih vanjskih prepreka.


Tanka kosa

Ako su vam pramenovi tanki, ali imate tonu kose, želite biti sigurni da koristite regenerator za kosu svaki drugi dan. Primarna briga s vašim tipom kose je izbjegavanje zapetljanja.

Važno je toliko često nanositi balzam za kosu jer je to, za razliku od četke kojom trgate kosu, puno nježnije i bolje za vašu kosu. Kako bi izbjegli dodatno pucanje kose češljajte se pod tušem dok se nanosite balzam na vaše krajeve.

Nemojte preskakati balzam za kosu, već ga pokušajte na svoju kosu nanositi 2 do 3 puta sedmično i zapamtite da ga nanositi trebate samo na krajeve svoje kose ni i na vlasište.

Gusta kosa

Debljim pramenovima potrebna je tona hidratacije, tako da kondicioniranje igra vrlo važnu ulogu u zdravlju vaše kose i treba je koristiti svakodnevno. Čak i ako pokušavate smanjiti šamponiranje kose, isto pravilo se ne odnosi na regenerator,osim ako je vaš krajnji cilj suha kosa lomljivih krajeva. Vaša gusta griva mora ostati hidratizirana, pa se svakako svakodnevno nanesite balzam.

Kosa tretirana bojom

Kosa koja je obojena ili izbijeljena ima povećanu poroznost, što znači da vaša kosa apsorbira vlagu, ali je, zapravo, ne može zadržati. Tretman za dubinsko obnavljanje održavat će vaše pramenove mekanima i glatkim, a vaš svakodnevni balzam, održat će vašu boju.


Suha kosa

Suha kosa može biti rezultat prečestog stiliziranja toplinom ili reakcija na promjenu u klimi. Balzam za kosu trebali bi koristiti svaki drugi dan, ali postoje i druge zaštitne mjere poput ulja, kreme ili spreja za dodatnu brigu o kosi nakon tuširanja. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.