SLAVNA GLUMICA

Tajna prekrasne kože Sofije Vergare

Za njegu kože, takođe je bitna i pravilna ishrana pa je zbog toga na njenom meniju povrće, borovnice, zeleni čaj i čaj od kamilice s prahom kolagena

Sofija Vergara. AGENCIJE

A. F.

13.9.2021

Sofija Vergara jedna je od žena koje izgledaju prelijepo i bez šminke, a njen ten je nevjerovatan. S obzirom ne to da se njenom tenu dive žene širom svijeta, Vergara je za Health's otkrila tajnu svoje blistave kože.

O licu se lijepa glumica brine svakog dana, a rutinu njege mijenjala je tokom godina.

- Nekad sam pravila maske i pilinge i stalno to utrljavala u lice. Bila sam luda za proizvodima za njegu lica. Ali, kako starim pokušavam što više pojednostavniti njegu lica - izjavila je Vergara.

Vergara je istakla da ima veoma osjetljivo lice te da zbog toga mora paziti šta stavlja na kožu.

- Ako stavite previše stvari, iritiraćete kožu. Zbog toga koristim retinol i vitamin C, i to u vrlo malim količinama. Oba ova sastojka su savršena za kožu. Retinol stimuliše proizvodnju kolagena i ubrzava obnavljanje ćelija, a vitamin C suzbija promjenu boje - istaknula je Vergara.


Ona ujutro na lice stavlja kremu sa zaštitnim faktorom prije nego se našminka. Naveče obavezno uklanja šminku prirodnom morskom spužvom koju mijenja jednom sedmično, a zatim lice nježno čisti blagim sapunom.

Glumica je naglasila i da njega njene kože zavisi od njenih planova za sljedeći dan.

- Ako imam cijelu sedmicu slobodnu, mogu agresivnije raditi retinol tretman. Ali ako sljedeći dan radim, da bih izbjegla crvenilo i iritaciju kože, onda samo stavim hidratantnu kremu. Takođe koristim i kaduljino ulje koje ima protivupalne efekte - rekla je.

Za njegu kože, takođe je bitna i pravilna ishrana pa je zbog toga na njenom meniju povrće, borovnice, zeleni čaj i čaj od kamilice s prahom kolagena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.