NJEGA

Prirodna ulja za svaki tip kose

Dobra cirkulacija i protok krvi kroz glavu do vlasišta je od izuzetne važnosti za zdravu i gustu kosu

A. F.

Prirodna organska ulja prava su blagodat za njegu kose

Foto: ILUSTRACIJA


Prirodna organska ulja prava su blagodat za njegu kose – pružaju njegu, hidrataciju, sjaj, mekoću i svilenkastu teksturu, te oslobađaju nas peruti i ispucalih vrhova.

Ipak, kao i komercijalni preparati za kosu i ulja imaju različit uticaj na vlas, pa tako isušenoj kosi neće odgovarati isto ulje kao masnoj kosi, farbana kosa zahtjeva jedno, dok kovrdžava traži drugo ulje. Pogledajte naš mali vodič i saznajte koje prirodno ulje je najbolje za vaš tip kose:

Kokosovo ulje – Ovo ulje je najdjelotvornije i najčešće se preporučuje kao prirodni tretman za njegu kose. Osim što umiruje vlasište ono i otklanja posljedice štetnog djelovanja smoga i UV zraka. Kokosovo ulje može da regeneriše kosu čije je zdravlje narušeno stalnim bojenjem i hemikalijama. Ako sanjate masažu glave, blago ugrijano kokosovo ulje je idealno za to. Dakle, ako imate jako oštećenu i isušenu kosu najbolji izbor za vas je organsko rafinisano kokosovo ulje koje možete kupiti u svakoj prodavnici zdrave hrane.

Ricinusovo ulje – Ricinusovo ulje je najbolje rješenje za isušeu kosu, jer djeluje kao izrazito jako hidratantno sredstvo i pojačava rast kose. Ako je intenzivno opadanje kose vaš glavni problem, ovo ulje će se pobrinuti za njen ponovni rast i jačanje. Umasirajte ga u kožu glave i ostavite preko noći. Ujutro ga operite običnim šamponom. Jednom nedjeljno sprovodite ovaj tretman i primijetićete poboljšan kvalitet kose već za nekoliko mjeseci.

Ulje jojobe – Ovo ulje odgovara svim tipovima kose, a poznato je po tome što liječi suhe i ispucale vlasi.

Ulje nane – Dobra cirkulacija i protok krvi kroz glavu do vlasišta je od izuzetne važnosti za zdravu i gustu kosu. Ulje nane će se pobrinuti za ovo i osigurati dovoljno kiseonika. Rezultat će biti čvrsta i gusta kosa.

Više o temi Kosa

POREDE JE S KIM KARDAŠIJAN
Megan Foks pozirala kao plavuša: Ovako izgleda vražija kćerka

Više o:

Kosa Ulje
NA VRH

Podijeli članak na