SAVJETI

Jutarnja njega lica u pet koraka

Probudite kožu masažom te nemojte zaboraviti vrat

Njega kože lica sastavni je element beauty rutine svake žene.. PINTEREST

A. F.

17.10.2021

Njega kože lica sastavni je element beauty rutine svake žene.

Na svoje lice svakodnevno nanosite brojne preparate u nadi da će oni pomoći vašoj koži da izgleda mlađe i svježije. No, ako nepravilno koristite proizvode za njegu lica oni neće pružiti obećavan učinak.

Jutarnja njega lica je tretman koji obuhvaća nekoliko koraka kojih bi se svaka žena trebala držati, a koji će vašu koža održati lijepom, mekanom i podatnom.

Korak 1: Čišćenje

Očistite kožu uljem ili kremastim sredstvom za čišćenje lica. Probudite kožu masažom te nemojte zaboraviti vrat. Sredstvo za čišćenje uklonite vlažnom blazinicom i osušite kožu. Za razliku od večeri, nema potrebe za dvostrukim čišćenjem.

Korak 2: Serumi

Serumi imaju različite aktivne sastojke, a kako biste postigli višestruku korist možete koristiti dva ili više seruma. Ujutro koristite serume nabijene antioksidansima te, najprije, počnite s onim koji ima najlakšu teksturu. Prvo nanesite serum vitamina C, pritiskujući ga na kožu, a zatim serum hijaluronske kiseline koji hidratizira kožu i pomaže joj zadržati vlagu.

Korak 3: Krema za oči

Dok se vaš serum upija, nanesite kremu za oči. Raširite ju između prstiju i utapkajte oko konture oka.

Korak 4: Hidratantna krema

Odaberite hidratantnu kremu za svoj tip kože. Nanesite je laganim tapkanjem na kožu, izbjegavajući područje oko očiju, ali uključujući vrat.

Korak 5: SPF

Uvijek završite kožu lica sa SPF-om širokog spektra. Utapkajte ga, nikako ga nemojte utrljavati te pustite da se formula upije prije nanošenja šminke.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.