TRIKOVI KOJE VRIJEDI ZNATI

Savjeti za jutarnju njegu kože

Jedan od najboljih jutarnjih savjeta za njegu kože je da uradite piling nakon što operete lice čistom toplom vodom

Osnovno pravilo za njegu kože lica je umivanje svaku noć prije spavanja. ILUSTRACIJA

A. F.

23.10.2021

Sigurno vam se dešavalo da ujutru ne izgledate baš najbolje? To je sasvim prirodno, pa ćete se nekada probuditi zadovoljni, a nekada nezadovoljni vašim izgledom. Međutim, postoje određeni beauty trikovi koje trebate poduzeti, kako bi ujutru izgledali lijepo i svježe.

Pranje

Osnovno pravilo za njegu kože lica je umivanje svaku noć prije spavanja. Ova rutina će biti korisna za vas, jer neće ostati šminke na vašem licu. Kada se probudite, operite lice s običnom toplom vodom i obrišite suhom krpicom. Očistite područja ispod očijum u blizini vašeg nosa koristeći blaznicu.

Napravite piling

Jedan od najboljih jutarnjih savjeta za njegu kože je da uradite piling nakon što operete lice čistom toplom vodom. To će ostaviti kožu mekom i glatkom.

Toniranje

Neki od vas možda misle da je za toniranje potrebno puno vremena, međutim to nije tačno. Jutarnje toniranje vašeg lice će vam pomoći da izgleda svježe i vitalno. Koristite toner koji ne sadrži alkohol.

Namažite lice

Ako želite imati meku i podatnu kožu cijeli dan, morate redovno mazati lice. U jutarnjim satima stavite laganu kremu, te je nježno umasirajte u kožu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.