ZA SAVRŠEN IZGLED

Zlatna pravila korištenja figara za kosu

Kada završite sa korištenjem figara, nakon što se on ohladi, uvijek ga prebrišite vlažnom pamučnom krpom

Način držanja figara takođe ima uticaj na to kako će izgledati lokne. ILUSTRACIJA

A. F.

9.4.2022

Iako djevojke i žene za uvijanje kose u posljednje vrijeme mahom koriste pegle za kosu, lokne koje se prave figarom i dalje su neprevaziđene. 

Ukoliko želite da investirate određenu sumu novca u ovaj aparat za stilizovanje kose, evo nekoliko osnovnih pravila njegovog korištenja.

Nikada ne počinjite da uvijate pramen od samog korijena kose. Naime, neuvijenim uvijek treba ostaviti prvih dva centimetra kose, kako bi lokne izgledale što prirodnije. Isto pravilo važi i za krajeve – njih nikada nemojte uvijati!


Sklanjajte kosu sa lica

Kada uvijate kosu figarom, uvijek je uvijajte u smjeru suprotnom od lica. Na taj način će vaša frizura izgledati prirodnije, a kosa će imati više volumena i teksture.

Pravilno rukovanje

Način držanja figara također ima uticaj na to kako će izgledati vaše lokne. Za opušteniji izgled lokni, figaro držite vertikalno, a da bi one bile čvršće potrebno je da aparat držite horizontalno.

Čišćenje figara

Kada završite sa korištenjem figara, nakon što se on ohladi, uvijek ga prebrišite vlažnom pamučnom krpom, kako biste sa njega uklonili eventualne ostatke proizvoda za stilizovanje kose, kao što je npr. pjena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.