U TONOVIMA MORA

Plave manikure kojima prizivamo ljeto

Tamnoplava boja ima mnoge podvarijanti - od kobalt do kraljevski plave, pa sve do mornarski, gotovo crno-plave nijanse

Plava manikura savršena za ljeto. ILUSTRACIJA

A. F.

31.5.2022

Nakon što su se ovog proljeća na noktima furale žute nijanse sa uzorkom, došlo je vrijeme i za stilski zaokret prema ljetu. Kako su temperature svakog dana sve više, a juni nam se sve više bliži, tako nam misli počinju zaokupljati planovi u vezi godišnjeg odmora, ljetovanja i kupanja u prekrasnom moru.

Naime, plave manikure i nokti nikada nisu bili popularniji, a ni primamljiviji. Od raskošnih kraljevsko plavih i kobalt nijansi, pa sve do nježnih pastelnih tonova - svijet plavih manikura u cijelom spektru morskih boja nikada nije bio bogatiji i raznovrsniji.

Tamnoplava manikura

Tamnoplava boja ima mnoge podvarijanti - od kobalt do kraljevski plave, pa sve do mornarski, gotovo crno-plave nijanse. Ovakve manikure djeluju moćno i nose ih samouvjerene žene, a na ljeto će se i jako lijepo slagati s preplanulom puti. Uz dodatak zlatnih čestica ili pak glitter, šljokičastog efekta, ovakve tamnoplave manikure podsjećaju i na morske dubine i na noćno nebo, pa su savršen odabir za sve dame koje vole prirodu. Seksi i upečatljive, tamnoplave manikure istovremeno su zavodljive, ali i elegantne.


Pastelni tonovi

Pastelni lakovi za nokte najpopularniji su tokom proljeća, no ako ti voliš bejbi plavu boju možeš je nositi na noktima i tokom ljeta. Divne, nježne nijanse u boji sunčanog neba unose dašak vedrine i svježine u svaki izgled, a trenutno su na društvenim mrežama posebno popularne varijacije ovakvih manikura izvedenih u french stilu. S dodatkom slatkih detalja, uzoraka ili grafičkih šara, nema šanse da tvoji bejbi blue nokti prođu nezapaženo.


Igra nijansi i uzoraka

Za kraj, tu su i manikure koje apsolutno slave raskoš plavih nijansi. Od mramornog efekta na noktima, pa sve do kombiniranja više tonova plave na više noktiju jedne ruke, opcije poigravanja s plavim bojama je mnogo. Ovakve manikure djeluju senzualno i vrlo su efektne, a sigurne smo da ćeš pomisliti na morske valove svaki put kad na njih baciš pogled. Za ovakav look trebala bi se u svakom slučaju uputiti u kozmetički salon, jer decentno prelijevanje nijansi boja nije lako postići kod kuće već će ti trebati pomoć profesionalaca.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.