MODA U 2023.

Trendovi koje ćemo posvuda viđati u narednim mjesecima

Ono što ćemo nositi u narednim mjesecima odredile su modne revije velikih svjetskih dizajnera

Kobalt plava Moda 2023 - Avaz
Maksi suknje Moda 2023 - Avaz
Šljokice Moda 2023 - Avaz
Traper Moda 2023 - Avaz
Prozirna kombinacija Moda 2023 - Avaz
+1
M. Z.

2.2.2023

Došla nam je nova godina, a s njom i neki novi modni trendovi. Ono što ćemo nositi u narednim mjesecima odredile su modne revije velikih svjetskih dizajnera, a poznata lica pokazala su nam kako možemo kombinirati komade koji će biti popularni u 2023. godini.

Ove godine u prvi plan dolaze modni trendovi koje smo zaboravili početkom 2000-ih. Neke od njih karakterizira jednostavni modni izričaj, a možemo zaključiti da će liberalizam u odijevanju biti glavni modni trend.

U nadolazećim mjesecima viđat ćemo oskudne odjevne kombinacije, upečatljive boje, ali i široke modele, poput cargo hlača, u kojima smo već imali priliku vidjeti brojne poznate žene.

U nastavku pročitajte kojih će šest trendova vladati šoping-centrima, modnim pistama i našim ormarima u godini koja je pred nama.

Cargo hlače

Za sve ljubiteljice urbanog looka široke hlače s džepovima bit će jedan od najdražih odjevnih komada. Zaboravljeni modni trend iz nekog drugog doba polako je ušetao među najnovije trendove i istaknuo se kao jedan od onih koji ćemo rado nositi u 2023. Cargo hlače nosit ćemo u hladnim i toplim mjesecima, a kako bi bile u prvom planu, stručnjaci preporučuju da ih kombiniramo sa što jednostavnijim topovima.

Prozirni komadi

Naše tijelo je naš dom, zašto ga ne bismo pokazale? Tim motom vodit će se brojne žene, a već možemo primijetiti da su prozirne tkanine izašle s modnih pista i crvenih tepiha i preselile se na ulicu. Naravno, ovakav način odijevanja uvijek može biti u granicama dobrog ukusa, pa tako ispod prozirnog topa uvijek možemo obući efektan grudnjak koji neće puno otkriti.

Traper od glave do pete

Poznati svjetski dizajneri slažu se – u 2023. ne može biti previše trapera. Dosad smo već imali priliku vidjeti trendseterice kako traper nose od glave do pete, a čini se kako ćemo ga u novoj godini viđati sve češće. Haljine, hlače, jakne – pa čak i donje rublje, jedva čekamo vidjeti najnovije modne kombinacije u kojima će bezvremenski materijal biti glavna zvijezda.

Šljokice u dnevnim kombinacijama

U novoj modnoj godini, kažu dizajneri, šljokice će se s modnih pista, crvenih tepiha i svečanih prilika preseliti na ulice, pa ćemo blještave kombinacije imati priliku viđati na ženama koje idu na kavu ili u šoping. Ako vam je od dočeka ostao kakav svjetlucavi komad, u narednim mjesecima odjenut ćete ga i u casual prilici.

Maksi suknje

Maksi suknje izgurat će one minijaturne iz naših ormara. U narednim mjesecima, smatraju stručnjaci, viđat ćemo više dobrih materijala nego vitkih nogu. Svečane, sportske, jednostavne ili glamurozne, duge suknje bit će apsolutni modni hit kojem se veselimo.

Kobalt plava

Uz magentu, koja je dominirala pistama i crvenim tepisima u ovoj godini, posebno će popularna biti kobalt plava. Nijansu tamno plave, koja je dovoljno suptilna za svakodnevne i dovoljno glamurozna za svečane prilike, često ćemo viđati u 2023. Upečatljiva plava boja odlično izgleda na haljinama, jaknama i hlača, pa ne sumnjamo da ćemo je rado prigrliti u nadolazećim mjesecima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.