ISPROBAJTE IH

Ove frizure su trend proljeća

Dugi pramenovi koji uokviruju lice su detalj koji stvara mekan izgled

Vjeruje se da onog trenutka kad promijeni frizuru, žena mijenja i svoj život. Instagram

A. O.

4.3.2023

Novo godišnje doba donosi i nove frizure, a ako želite da napravite radikalnu promjenu ili tek da osvježite lice, imajte u vidu da će tri frizure ovog proljeća biti u trendu.

Dinamični bob

Vjeruje se da onog trenutka kad promijeni frizuru, žena mijenja i svoj život. Elegantni, dinamični bob je savršen način da prigrlite svoju unutrašnju moć i pokažete svijetu koliko ste neodoljive, šik, zavodljive i mistične.

Sofi Rouz Guterman otkriva kako da postignete ovakav izgled kose.

- Najpre koristite okruglu četku, a onda peglu na krajevima, tako ćete obezbjediti dobru definiciju frizure - navela je ona.

Elegantni šag

Meko ošišana kosa i pramenovi koji nehajno padaju bit će ovog proljeća apsolutni hit.

Za oblikovanje elegantnog šaga stručnjaci preporučuju upotrebu spreja koji ćete nanijeti na suhu kosu i potom oblikovati frizuru.

Leptir

Ukoliko imate izrazito dugu kosu, nemojte se ustručavati da ovog proljeća ponesete takozvanu leptir frizuru. Dugi pramenovi koji uokviruju lice su detalj koji stvara mekan izgled. Za dodavanje volumena stručnjaci preporučuju korištenje pegle za kosu da bi krajevi imali male talase.

Ujedno, budite oprezne kad birate preparate koje ćete koristiti za postizanje ovakve firzure. Svi proizvodi koji čine kosu težom bit će prepreka da se ovog proljeća ponosite “leptir-frizurom, prenosi "Newsbeast".

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.