KORISNO

Pet načina upotrebe balzama za kosu

Možete napraviti sami osvježivač i omekšivač za veš

Višestruka korist balzama za kosu. Pantene

Z. K.

30.3.2023

U kupatilu svake djevojke može se naći bar jedan regenerator za kosu. I dok mnogi misle da on služi samo za omekšavanje i pružanje hidratacije, prevarili ste se. Može pomoći kod mnogih kućnih poslova za koje ne biste pretpostavili.

Kao dodatak tuširanju koji pruža hidrataciju

Regenerator možete koristiti i tokom tuširanja kao sredstvo koje pruža hidrataciju. Posebno ukoliko ste koristili piling za tijelo ili gel za tuširanje koji je stvorio puno pjene. Kako se tokom tog procesa koža isušuje, možete nanijeti malo regeneratora kako biste joj povratili potrebnu vlažnost.

Pojačavanje mirisa odjeće

Osim što balzam za kosu možete koristiti za pojačavanje mirisa odjeće, možete i napraviti sami osvježivač i omekšivač za veš. Pomješajte malo balzama za kosu i vode u boci sa raspršivačem. Dovoljno je da sa manje udaljenosti poprskate odjeću.

Zamjena za pjenu za brijanje

Ako vam je ponestalo pjene za brijanje, možete se poslužiti i regneratorom za kosu - omekšava dlačice i postiže glatko klizanje brojača.

Za uklanjanje zanoktica

Ukoliko nanesete malo regeneratora na nokte uz pomoć tupfera, omekšat ćete ih i lakše ukloniti.

Umjesto deterdženta za veš

Kad odjeću stavite u lavor, dodajte vruću vodu, a zatim i kašićicu regeneratora. Potopite odjeću, pa ostavite da odstoji pola sata. Potom isperite i osušite.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.