KRITIKE

Georgina izazvala bijes Saudijaca zbog fotografija koje je objavila: Pokrij se!

Georgina i Ronaldo preselili su se u Saudijsku Arabiju nakon njegovog transfera u novi klub Al-Nasr

Dnevni avaz
georgina rodrigez - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
E. Ag.

11.5.2023

Georgina Rodriguez (29), djevojka nogometaša Kristijana Ronalda (Cristiano, 38), izazvala je lavinu komentara i kritika nakon što je na Instagramu objavila niz fotografija u bikiniju.

Georgina se sunčala u plavom bikiniju pored bazena u porodičnoj vili, a stanovnici Rijada i Saudijske Arabije bili su veoma ljuti nakon što je te fotografije podijelila s gotovo 50 miliona svojih fanova na Instagramu.

Zakon Saudijske Arabije zabranjuje objavljivanje „preeksponiranih ili polugolih“ fotografija na internetu, a brojni korisnici Instagrama napali su je u komentarima, a neki su tražili da se „pokrije“.

 "Tako nepristojno", "Pokrij se, Georgina, Bog te blagoslovio", "Trebala bi tražiti oprost od Allaha" - samo su neki od komentara.

Ipak, vjeruje se da Georgina neće biti kažnjena zbog ovih fotografija. Džejms Dorsej (James Dorsey), stručnjak za zakon Bliskog istoka, rekao je za „Daily Star“ da je 'u načelu pristojno odijevanje obavezno, ali je ono što predstavlja pristojno odijevanje evoluiralo.

- Prije Mohameda bin Salmana bilo je važno potpuno pokriti lice i tijelo. To očito više nije tako, iako se mnoge žene toga i dalje pridržavaju, a bikiniji se općenito smatraju nepristojnom odjećom. Međutim, vjerovatnost da se bilo šta dogodi Ronaldovoj djevojci je ravna nuli - zaključio je Dorsej.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.