FESTIVAL

Albanska pjevačica došla u Kan sa "šlicem do zuba" i novim dečkom

Sinoć se pojavila na crvenom tepihu na Kanskom festivalu zajedno s novim dečkom, francuskim rediteljem Romenom Gavrasom

Dua Lipa. Instagram / Printscreen

M. Z.

20.5.2023

Dua Lipa, porijeklom iz Albanije koja je odrasla i školovala se u Velikoj Britaniji, važi za jednu od najvećih mlađih pop muzičkih zvijezda. Poslije dva vrlo uspješna albuma, naročito poslije "Future Nostalgia", Dua je stekla status pop princeze. Sinoć se pojavila na crvenom tepihu na Kanskom festivalu zajedno s novim dečkom, francuskim rediteljem Romenom Gavrasom.

Prvo pojavljivanje

Dua Lipa (27) i Romen Gavras prvi put su zajedno viđeni u Londonu na zabavi u februaru ove godine. Ovo je njihovo prvo zajedničko pojavljivanje u javnosti otkako se saznalo da su emotivnoj vezi.


Par je došao kao podrška premijeri filma "Omar La Fraise" (The King of Algiers). Dua na crvenom tepihu pojavila se u crnoj haljini s dubokim šlicem i sječenjem u ramenom dijelu.

Pjevačica nikad nije bila poznata kao neko ko bira dobre modne komade, pa osrednje izdanje nije nikakvo iznenađenje. Mnogo veće iznenađenje su bili komentari na Twitteru na popularnim stranicama "Pop Crave" i "Pop Thingz Backup" na kojima korisnici nisu štedjeli riječi.


"Gdje li ga je našla", "Dobro, možda je čovjek duhovit", "Izgleda kao moj deda", "To joj je dečko? Mislila sam da joj je otac", "Nema šanse da je ovo istina", "Imam previše pitanja", "Dua i njen sponzor", "Pa, dobro, ona ga je izabrala", "Gospodin, izgleda malo matoro", samo su neki od 2.000 komentara ispod fotografija.

Filmska porodica

Reditelj Romen Gavras (41) iza sebe ima četiri kratka filma, jedan dokumentarac i tri nagrađivana igrana filma. Potječe iz filmske porodice jer je sin grčkog reditelja Konsantinosa Gavrasa.

Kao i njegova nova ljubav, Dua potječe iz muzičke porodice i njen otac je bio popularan pjevač u Albaniji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.