BKC TUZLA

Anđela Gajić iz Banje Luke izabrana za Miss BiH za 2023. godinu

Pobjednica finalnog takmičenja našu zemlju će predstavljati na izboru za Miss svijeta koji će se održati u Njudelhiju u Indiji u decembru ove godine

Anđela Gajić je Miss BiH - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2
A. Bešić

26.6.2023


Manifestacija Miss Bosne i Hercegovine zs Miss svijeta 2023, održana je u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli, piše Tuzlanski.ba.

Za titulu nove miss BiH takmičila se 21 djevojka a lentu i krunu najljepše djevojke u Bosni i Hercegovini osvojila je Anđela Gajić iz Banje Luke, lentu je predala aktuelna Miss BiH Adna Biber. 

Prva pratilja je Anđela Joksimović iz Trebinja. Druga pratilja je Anisa Obad iz Mostara. Pored lente za Miss Bosne i Hercegovine, publika i žiri su birali i odabrali: Miss Televotinga – Željka Maksimović iz Šekovića, Miss Fotogeničnosti – Anđela Grubač iz Trebinja, Miss Šarma – Nikolija Stevanović iz Mrkonjić Grada, Miss Interneta BiH – Adna Sejkanović iz Zavidovića, Miss Emy magazin – Nejra Smajiš iz Sarajeva. 

Pobjednica finalnog takmičenja našu zemlju će predstavljati na izboru za Miss svijeta koji će se održati u Njudelhiju u Indiji u decembru ove godine. 

Kao i svake godine Direkcija Miss BiH u okviru ovog izbora promovira opšte društveno korisne teme, a ove godine akcenat je bio na promociji kupovine domaćih proizvoda. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.