REAGIRA I NA POKRET

Sada pritiskom na dugme možete promijeniti svoj stajling: Žene, stiže digitalna haljina

Napravljena je je od stotina fleksibilnih zaslona koji mogu mijenjati svoje uzorke i animacije u stvarnom vremenu

Fotografija se širi društvenim mrežama. X (Twitter)

E. Ag.

15.10.2023

Fotografija jedne haljine proširila se društvenim mrežama.

Naizgled simpatična haljina, možda za izlazak ili večeru, zapravo je sve samo ne obična. Riječ je o digitalnoj haljini koja mijenja svoj dizajn pritiskom na gumb i pokretom.

Ovu haljinu sklopila je naučnica Kristin Dirk (Christine Dierk) u saradnji sa svojim timom. Dirk je nosila ovu visokotehnološku haljinu kada je zakoračila na pozornicu za godišnje predstavljanje kompanije Adobe Max.

- Predstavljam vam projekt Primrose. Za razliku od tradicionalne odjeće koja je statična, Primrose mi dopušta da osvježim svoj izgled u trenutku - izjavila je Dirk. Pritiskala je gumbe, a haljina je mijenjala uzorke.

Osim što ova kreacija može mijenjati svoj uzorak pritiskom na gumb, reagira i na pokret. Napravljena je je od stotina fleksibilnih zaslona koji mogu mijenjati svoje uzorke i animacije u stvarnom vremenu.

- Moda ne mora biti statična, može biti dinamična i čak interaktivna, a mi smo uzbuđeni zbog budućnosti gdje će biti više načina na koje se ljudi mogu izraziti - dodala je Kristin, prenosi Index.hr.

Ako je suditi prema reakcijama na društvenim mrežama, mnogi su iznenađeni ovom kreacijom za koju pišu da je "potpuno nešto novo" i "nevjerovatno".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.