DR. ZGODNA

''Ja sam najzgodnija doktorica na svijetu, pacijenti me zbog toga ne shvataju ozbiljno''

Djevojke su maštale o dr. Zgodnom iz ''Uvoda u anatomiju'', a sad i muškarci imaju svoju doktoricu

Zgodna doktorica. Instagram

M. Z.

1.12.2023

Često mi kažu da sam najzgodnija doktorica na svijetu i to mi laska. Ljudi valjda ne očekuju da doktori budu seksi, kao da je to nešto čudno - rekla je za The Sun dr. Stesej Naito (Stacey) s Beverli Hilsa.

Stesej je fizijatrica i šefica je klinike u Los Anđelesu. Kad ne liječi pacijente, takmiči se u bodibildingu. Kaže kako se zbog izgleda još na fakultetu morala boriti sa stereotipnim ispadima.

Zgodna doktorica. Instagram

- Jedan doktor mi je prišao dok sam bila studentica. Rekao mi je da uopće ne izgledam kao doktorica jer sam zgodna i u formi i da me pacijenti neće doživljavati ozbiljno - rekla je Stesej.

No ona se na to nije obazirala. Završila je i specijalizirala fizijatriju. Kaže kako je u toj izjavi dok je studirala bilo istine.

Zgodna doktorica. Instagram

- Sad tek vidim. Ponekad su me kritizirali samo zbog izgleda. Neki pacijenti su bili zabrinuti kad su vidjeli da su naručeni kod mene.

Sumnjali su u mene samo na temelju izgleda. Kao da zgodna žena ne može biti dobra doktorica - govori Amerikanka.

Zgodna doktorica. Instagram

Kritizirali su je i što ide na takmičenja.

- Neki govore da nije primjereno da se doktorica takmiči u bodibildingu. Ali baš volim takve koji to govore - dodaje doktorica koja ne namjerava odustati od takmičenja, piše 24.hr. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.