OTKRILA U MEMOARIMA

Doktorica otkrila koji je uvjerljivo najgori način smrti: "Ta obdukcija je bila noćna mora"

Dojlu se ogulio vanjski sloj kože, a iznutra mu je tijelo bilo kuhano

Bivša medicinska istražiteljica otvorila je priču o najgoroj smrti koju je vidjela. Facebook

E. Ag.

18.9.2023

Dr. Džudi Melinek (Judy), bivša medicinska istražiteljica koja je radila u Njujorku, daje jezivi uvid u svoju karijeru u svojim memoarima "Working Stiff: Two Years, 262 Bodies, and the Making of a Medical Examiner", koje je napisala u koautorstvu sa svojim suprugom, T.J. Melinekom.

Bivša medicinska istražiteljica otvorila je priču o najgoroj smrti koju je vidjela dok je radila za Ured glavnog medicinskog istražitelja (OCME). Ona kaže za "New York Post" u svoje dvije godine na OCME-u da su najgore noćne more koje je ikada imala bile nakon što je obavila obdukciju barmena po imenu Šon Dojl (Sean Doyle).

Prijatelj ga bacio u vruću vodu

Dojl je bio vani na piću sa svojim prijateljem i djevojkom njegovog prijatelja tokom Božića 2022. godine. Na putu kući, njegov prijatelj je optužio Dojla da flertuje s njegovom djevojkom i krenuo ga je tući. Nažalost za Dojla, tu nije stao, njegov prijatelj zaključio je svađu bacivši ga u otvoreni šaht. Prijavljeno je da je pad od otvora šahta do dna iznosio 5,5 metara, a da stvar bude gora, Dojl nije sletio na čvrsto tlo, već u vruću vodu. Još veća nesreća po Dojla, preživio je pad.

Pozvani su bolničari i vatrogasci, ali tunel je bio pun pare i izmjereno je 148 stepeni Celzijevih. I tako, uprkos Dojlovim povicima u pomoć, nisu uspjeli sići dolje kako bi ga spasili. Dojlovo tijelo kasnije je izvučeno s mjesta nevjerovatnih četiri sata kasnije, a temperatura mu je izmjerena na 51 stepen Celzijev. Međutim, dr. Melinek dodaje da je tijelo vjerovatno bilo još toplije, jer je termometar pokazivao samo do 51. Kad ga je dr. Melinek pregledala, Dojlu se ogulio vanjski sloj kože, a iznutra mu je tijelo bilo kuhano.

"Iskuhan kao jastog"

Dr. Melinek je otkrila da Dojl nije pretrpio nikakvu povredu glave pri padu, niti je imao slomljene kosti, što znači da je Dojl bio "potpuno pri svijesti" jer je bio "iskuhan kao jastog". Čovjek koji je gurnuo dojla u šaht kasnije je optužen za ubistvo drugog stupnja, izvještava "New York Times".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.