MOĆNA PRAKSA

Evo kako da imate blistav ten

Ukoliko želite održavati kožu lijepom tokom cijele godine, trebali biste dodati neke specifične korake u svoju rutinu uljepšavanja

Savjeti za blistav ten. Instagram

D. R.

6.1.2024

Slijedite ove tri navike tokom cijele godine i imat ćete blistavu kožu. Također, posvetite se svakodnevnoj masaži lica jer je jednostavna, ali moćna praksa koja poboljšava ten, a ne košta ništa. 

Ko želi nevjerovatno blistavu kožu u 2024. neka odmah usvoji ove tri navike uljepšavanja jer ove rutine daju najbolji učinak za uloženi novac. Ukoliko želite održavati kožu lijepom tokom cijele godine, trebali biste dodati neke specifične korake u svoju rutinu uljepšavanja, prenosi 24sata.hr pozivajući se na MBG. Usvojite ove navike ljepote: 

Koristite retinol 

Za one koji još nisu koristili retinol - uradite to ove godine. Oblik vitamina A ne djeluje na svakoga jednako, ali ako ste znatiželjni, sada je savršeno vrijeme da ga isprobate. Retinol je cijenjen zbog obnavljanja, odnosno poticanja proizvodnje kolagena, što poboljšava njegove prirodne razine u koži. Također može pomoći kod tamnih mrlja i pridonosi glatkoj teksturi kože. Ukratko, retinol pomaže da dugoročno osigurate zategnutiju, sjajniju kožu. 

Uključite antioksidativni serum u rutinu 

Antioksidansi su najbolje ulaganje u njegu kože, bilo da ih unosite hranom i dodacima prehrani ili ih nanosite lokalno. Preporučuje se oboje. Oni neutraliziraju slobodne radikale na koži, što pomaže ujednačavanju tonusa, posvjetljivanju tena i zaštiti od preranog starenja kože. Možda već koristite serum s vitaminom C, ali ne zaboravite na druge snažne antioksidanse koji postoje, jer svi sadrže jedinstvene funkcije koje stvarno mogu učiniti da ten zablista. 

Posvetite se svakodnevnoj masaži lica 

Svakodnevna masaža lica jednostavna je, ali moćna praksa koja trenutno, i s vremenom, poboljšava ten, a ne košta ništa. - Jedna od fizičkih dobrobiti je stimuliranje i povećanje protoka krvi u kožu. Dakle, svježe hranjive tvari dolaze do vanjske kože. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.