VEZE

Znakovi koji ukazuju da ste pored pravog partnera

CDM

22.7.2018

Ne nalazi se “prava” osoba svakog dana, zato je važno da se, kada je nađete, postarate da je nikada ne izgubite. Evo nekih znakova koji će vam pokazati da vas partner, zaista, iskreno voli za cijeli život.

1. Želi da budete sretni

On ili ona vašu sreću stavlja ispred svoje – ne zato što vi to tražite, već zato što sami tako žele. Osmijeh na vašem licu ispunjava partnerovo srce, baš kao što ga slomi kada ste tužni. Želi vam pružiti sve što zaslužujete – i to ne u materijalnom smislu.

Dakle, daje sve od sebe da bude partner kakvog želite i kakav vam je potreban.

2. Nije u iskušenju zbog drugih ljudi

Drugim riječima, nemate potrebe brinuti da će vas prevariti. Ne želi vam slomiti srce niti  izgubiti vaše povjerenje i zato se uvijek trudi uraditi pravu stvar. Nevjerstvo za vašeg partnera nije opcija jer apsolutno nije zainteresiran za bilo koga, osim za vas.

Potpuno vam je predan i to ne morate dovoditi u pitanje.

3. Rješava vaše probleme, ne ignorira ih

On ili ona ne pita možete li o tome pričati kasnije i ne gura probleme pod tepih. Veoma je važno održavati vezu zdravom sve vrijeme. Zato, ako imate problem, riješite ga na zdrav način.

Zato što partner želi najbolje za vas, pokušava razumjeti problem i trudi se da ga riješite, umjesto da ga ignorira.

4. Ne plaši se “prozvati” vas

Ne u smislu da vas ponižava ili kritizira (posebno ne pred drugima), ali zna kada vam treba nešto “prebaciti”. Drugim riječima, ne ulizuje vam se i ne popušta vam samo da bi izbjegao raspravu, ali zna kada treba samo “pustiti” stvari koje nisu vrijedne rasprave.


5. Radi sve što vas može oraspoložiti

Vaš partner tačno zna da će vas, naprimjer, oraspoložiti video neke smiješne mace, a kada je potrebno da vam donese vaš omiljeni kolač i izmami vam osmijeh.

Ne voli kada ste uznemireni ili tužni, a kada je tako, radi sve što može da vas oraspoloži.

6. Cijeni i vaše prijateljstvo

Seks je važan dio veze, ali nije jedina stvar koja mu je na umu. Smatra vas najboljim prijateljem i cijeni to čak i više nego fizičku privlačnost među vama.

7. Želi provoditi vrijeme s vašim prijateljima

Nema ništa protiv da provodi vrijeme s vašim prijateljima ili porodicom. Ti ljudi mu se ne moraju nužno dopadati (mada i to može bitirazlog), ali uživa da kroz razgovor s njima saznaje više o vama.

Uostalom, voli vas vidjeti sretnu/sretnog i okruženu/okruženog voljenim i bliskim ljudima.


8. Kada govori o budućnosti, i vi ste tu

Rečenicu započinje riječju “mi”. Želi da ste za svako sljedeće, novo iskustvo, kraj njega/nje i ne može zamisliti budućnost bez vas.

9. Vaše pobjede slavi kao svoje

Vaš partner je vaš najvatreniji navijač i kada nešto postignete, ponosan/na je kao da je sam/a to postigao/la. Pruža vam podršku u svakom trenutku i iskreno vam želi uspjeh u karijeri i svemu što vas zanima.

10. Voli pričati o vama

Njegovim/njenim prijateljma je već gotovo muka na spomen vašeg imena. Partner voli pričati o vama i prosto sija kada vas spomene. Ali, ne priča o vama kao o nekom trofeju, već je prosto ponosan/na što je sa vama i uživa da o tome govori.

11. Čini da se osjećate voljeno

Ne samo da vam govori da vas voli, to vam i pokazuje. Jednostavno, znate da ne ide nikuda od vas, da je tu da ostane.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.