LJUBAV

Male ideje za Valentinovo

Prilika za nešto novo

Valentinovo je izvrsna prilika za nešto novo. ARHIV

A. F.

8.2.2021

U ovo vrijeme pandemije teško je napraviti sve što želimo, ali ono što zapravo uvijek trebamo od svog partnera je samo potvrda da nas netko cijeni i voli, a za to nisu potrebne grandiozne geste.

Isprobajte nešto novo

Valentinovo je izvrsna prilika za nešto novo, bilo da je to vožnja motociklom, planinarenje u dvoje ili zajednički skok padobranom. Takva avantura jača kvalitetu veze zato što pobuđuju slične emocije kao kad ste se upoznali, odnosno leptiriće u trbuhu, potvrdila je američka studija. Te aktivnosti ne trebaju nužno biti vezane samo za Dan zaljubljenih, a parovi u njima mogu uživati svake sedmice ili jednom na mjesec, ovisno kako se dogovore. To će održati strast u vezi.

Valentinovo je izvrsna prilika za nešto novo. ILUSTRACIJA

Pokažite koliko se cijenite

Ako partner zna da ga bolja polovica cijeni, poštivat će i on nju kao i sve što radi za njihovu vezu. Upravo je to međusobno poštovanje odlika predanih i stabilnih parova. Stoga na Valentinovo, ali i bilo koji drugi dan, pokažite partneru koliko ste zahvalni na vezi i njemu samome. Bilo da to pokažete svojim poklonom ili lijepom gestom, partner će znati da ga još uvijek cijenite.

Pokažite koliko se cijenite. ILUSTRACIJA

Poklonite nešto neočekivano

Ljudi na neočekivane poklone reagiraju pozitivnije nego na druge i taj je osjećaj sreće dugotrajniji, pokazalo je istraživanje. Upravo zbog toga, Valentinovo je idealna prilika da usrećite bolju polovicu, bilo da je iznenadite vikendom za dvoje, skuhanom večerom ili obavljanjem kućanskih poslova umjesto nje. Najbolje je voditi se onim što partner voli.

Odaberite neočekivan poklon. ILUSTRACIJA

Ostavite poruke

Napišite niz malih poruka poput 'Sretna što te imam', 'Zahvalna što postojiš', 'Uz tebe je život ljepši',  'Volim tvoj miris' ili bilo što drugo što vama znači. Ostavite ih navečer na mjestima na kojima znate da će ujutro proći - npr. otvorit će svoju ladicu s čarapama, ormarić u kupaonici, u torbi za laptop, u kuhinjskom ormariću. Iznenadite jedno drugo, sigurno će biti sretni. 

Poruka će uvijek izmamiti osmijeh partnera. ILUSTRACIJA

Donesite omiljene kolače

Imate li omiljenu slastičarnicu, nazovite je par dana ranije i rezervirajte njene ili njegove omiljene kolače. Budući da je sad sve 'to go' provjerite ko radi, a ko ne na vrijeme. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.