PRIHVATLJIVO PONAŠANJE

Laži koje muškarci najčešće govore svojim ženama

Neki smatraju da i žene snose određeni dio krivice jer imaju brojne zablude i pogrešne slike o idealnom partneru

A. F.

Mnogi muškarci često svojim ženama i djevojkama govore razne laži

Foto: ILUSTRACIJA


Nije nikakva tajna da mnogi muškarci često svojim ženama i djevojkama govore razne laži. Neki to čine kako bi izbjegli svađe i rasprave, a neki pak zato jer nešto skrivaju.

Iako laganje u vezi ili braku nije prihvatljivo ponašanje, stručnjaci za odnose tvrde kako su mnoge od laži koje muškarci govore svojim partnericama zapravo bezazlene i to ne mora nužno značiti da ih ne vole.

Neki smatraju da i žene snose određeni dio krivice jer imaju brojne zablude i pogrešne slike o idealnom partneru. U takvim situacijama, muškarci pribjegavaju lažima jer ne žele povrijediti ženu do koje im je stalo.

Zapeo sam u saobraćaju

Kad je riječ o verbalnoj komunikaciji, muškarci nisu toliko snalažljivi kao  žene. Često im je teško objasniti zašto tačno kasne, čak i ako za to imaju opravdanih razloga. Jednostavnije i lakše im je reći da su 'zapeli u saobraćaju', samo kako bi izbjegli daljnje rasprave i objašnjenja.

Krenuo sam

Žene često zovu svoje partnere na zajednička druženja s porodicom ili na neku drugu prigodu kojoj oni zapravo ne žele prisustvovati, ali to neće otvoreno priznati kako ih ne bi povrijedili. Umjesto toga će kasniti ili neće uopće doći, uz izgovor da su dali sve od sebe, a ovu laž koriste kako bi pokazali da su barem pokušali.

Oprosti, nisam čuo tvoj poziv

Nije se javio na telefon pa će reći da nije čuo poziv, nije imao signal ili da mu je 'crkla baterija'. Ovo je još jedna od laži koju je većina muškaraca izrekla barem jednom u svom životu. Mnogi ovo čine kada im je potrebno malo samoće ili prostora, no boje se to priznati partnerici kako je ne bi povrijedili.

Nisam punio popio

Ako ovu laž čuješ jako često, onda je moguće da ti dečko ima problema s alkoholom. Oni koju često piju, ovu će laž koristiti u pokušaju da te uvjere da i dalje imaju sve pod kontrolom. Ako smatraš da mu je potrebna pomoć, razgovaraj s njim kad je trijezan i daj mu do znanja da si zabrinuta.

Nema problema, u redu sam

Za kraj, ovo je vjerojatno najčešća laž koju muškarci govore svojim ženama. Oni ne vole govoriti o svojim emocijama i prilično su zatvoreni te žele izbjeći dramu i zaštititi svoj muški ponos. Izražavanje emocija nije im jača strana kao nama ženama, i radije će ih držati u sebi. U takvim situacijama, najbolje je da svom partneru daš malo prostora kako bi procesuirao emocije koje ga muče i kako bi imao dovoljno vremena za pronalazak rješenja.

Više o temi Laž

REZULTATI STUDIJE
Ovu laž ljudi najčešće govore svojim partnerima
AZRA
Slagali 17 puta?

Više o:

Laž Brak
NA VRH

Podijeli članak na