PAZITE ŠTA RADITE...

Ovo su najopasnije seks-poze u kojima je najlakše slomiti penis

U sklopu nove studije pod nazivom ''Odnos između spolnog položaja i ozbiljnosti prijeloma penisa'' ljekari su otkrili koji su pokreti najrizičniji

Birajte poze. Instagram

M. Z.

24.2.2023

Ako ste se ikada zapitali je li moguće slomiti penis tokom seksa - moguće je. Postoji nekoliko pozicija u kojima su šanse za povrede još veće, prema novom istraživanju.

Postoje, nažalost, različiti načini na koje možete povrijediti spolovilo tokom seksa. Ako ste vi i partner posebno energični, mogli biste skliznuti i nasilno saviti penis ili potrgati kožicu.

Također možete završiti s ogrebotinama, opeklinama, tragovima ugriza, pa čak i alergijskim reakcijama od igračaka i sintetičkih maziva.

Kako znati imate li prijelom penisa

Prijelom penisa je puknuće jedne ili obje membrane koje prekrivaju erektilno tkivo penisa. Uzrokuje ga brza udarna sila na penis u erekciji i obično se događa tokom snošaja ili agresivne masturbacije.

Ako nakon seksa osjetite bol, uvijek je važno posjetiti ljekara.

U mnogim slučajevima, pacijenti zbog neugodnosti mogu zanemariti i ostaviti svoje ozljede neliječenima, ali to nije nikako preporučljivo.

Koji položaji najvjerovatnije uzrokuju prijelom penisa

U sklopu nove studije pod nazivom ''Odnos između spolnog položaja i ozbiljnosti prijeloma penisa'' ljekari su otkrili koji su pokreti najrizičniji. A čini se da bi oni najmanje egzotični mogli najviše štetiti.

Iznenađujuće, studija je otkrila da je doggy style najopasniji - s 41 posto slučajeva prijeloma penisa koji se događaju zbog ovog položaja. Na drugom mjestu je misionarska poza, s muškarcem na vrhu. U prosjeku je to uzrokovalo 25 posto prijeloma penisa. Odmah iza, na trećem mjestu je kaubojka, također poznata poza sa ženom na vrhu, donosi ''The Sun''.

Istraživači su primijetili da doggy i misionarski stil mogu uzrokovati slične, ozbiljne prijelome penisa, dok ''lomovi'' koje uzrokuju žene na vrhu nisu bili tako ozbiljni.

- Ne uočavamo razlike između težine prijeloma penisa između ''doggyja'' i ''muškarca na vrhu'', ali ''doggy'' je imao veću ozbiljnost prijeloma u poređenju s kaubojkom - rekli su istraživači.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.