SAVJETI

Šta nikada ne treba da se toleriše u vezi

Osobe koje znaju da zaslužuju pravu ljubav ne prihvataju manje od toga

Efikasna komunikacija je neophodna. Mom Junction

Z. K.

13.2.2024

Osoba koja zna svoju vrijednost ne pristaje na manje od onoga što zaslužuje. To znači da čim partner počne da se ponaša nezainteresovano ona odlazi. Ako ovo zvuči prestrogo, zaista nije jer niko ne želi da gubi vrijeme.

Osobe koje znaju da zaslužuju pravu ljubav ne prihvataju manje od toga. Radije bi bili sami nego prihvatili loš tretman i manipulaciju. Evo šta osoba koja sebe cijeni nikada neće tolerisati u vezi, bez obzira na to koliko je snažna privlačnost.

Sebičnost i egoizam

Očekuje se materijalna velikodušnost, zajedno sa vremenom, pažnjom i naklonošću. Međutim, osoba koja poštuje sebe neće tolerisati prelaženje granica. Ona cijeni partnera koji je pažljiv i ljubazan iz istinske želje i potrebe da doprinese. Ličnost koja vjeruje u sebe želi da ima iskrenog i saosjećajnog partnera.

Škrtarenje

Osoba koja zna koliko vrijedi, želi pored sebe nekoga sa samopouzdanjem i ko je velikodušan bez da nešto očekuje zauzvrat. Ne želi u svom okruženju cicije i kalkulante.

Loša komunikacija

Efikasna komunikacija je neophodna za partnerski odnos. Ravnodušnost je prosto neprihvatljiva. Osoba koja cijeni sebe smislene razgovore više od količine. Bilo da razgovara o svakodnevnim stvarima ili se bavi složenim temama vezanim za odnose, ona očekuje otvorenost i spremnost da se pozabavi bilo kojom temom.

Povlačenje u teškim vremenima

Ostvarena osoba koja cijeni sebe, želi partnera koji je strpljiv, pun razumijevanja i koji je uz nju kada stvari postanu teške i loše. Ne toleriše povlačenje i nezainteresovanost. Svjesna je da joj ne treba neko ko neće biti tu uz nju kroz uspone i padove. Ovakvo ponašanje je ključan pokazatelj da se nalazite pored pogrešne osobe.

Nepoštovanje ličnog prostora i privatnosti

Poštovanje slobode je ključno za opstanak jednog zdravog i funkcionalnog odnosa. Ostvarena i zrela osoba je svesna da partner ima potrebu za ličnim prostorom i vremenom koje će provesti sam, tako da to poštuje i očekuje podjednako razumijevanje. Ne želi da bude odnosu u kom vlada takmičarski, nametljiv duh kao i posesivnost.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.