AH, TA LJUBAV

Stručnjak za veze pojašnjava zašto se zaljubljujemo u osobu koja ne želi biti s nama

Kad otkrijete korijen problema, lakše ćete ga prevazići

Prestanite da idealizujete tu osobu. Facebook

E. Ag.

16.2.2024

Sigurno ste se nekad tokom života našli u takvoj situaciji. Vi ste se zaljubili „do ušiju“, a on/ona ne želi da bude s vama. Pa, onda patite i patite...

Stručnjakinja za veze Sabrina Zohar iz Kalifornije objasnila je s čim je to povezano i zašto nam se to dešava.

Ona je na TikToku objavila video u kojem je objasnila zašto ljudi ne mogu da prebole i puste nekoga ko nije zainteresiran za njih. Prema njenim riječima, takve situacije su povezane s događajima iz djetinjstva.

- Želite li da znate zašto ste toliko zaljubljeni u nekoga ko ne želi da bude u vezi s vama? Zato što ste zamislili da ste sigurni samo ako imate tu osobu. Ponašate se kao da ste tu osobu stavili na pijedestal i kao da ste ponovo u odnosu dijete-roditelj. Osjećate se kao da niste dovoljno dobri i da vas niko nikada neće voljeti zato što su vas roditelji naučili da su vam oni jako potrebni - ispričala je Sabrina u videu koji je pregledalo više od 600.000 ljudi.

@sabrina.zohar Why do you want someone who doesnt want you back? #limerence #datingadvice #corebeliefs #anxiousattachment #breadcrumbing #breadcrumbs #dating101 #movingon #breakup ♬ original sound - Sabrina Zohar

- Sada mislite da morate da zaslužite nečiju ljubav. Ako u tome ne uspijete, mislite da s vama nešto nije dobro. Stalno trčite za istim ljudima, sve dok ne osjetite da ste vrijedni. Svoju simpatiju morate da gledate kao svakog drugog čovjeka i da shvatite da nije najnevjerovatnija osoba koju ste ikad upoznali - dodala je Sabrina.

- Prestanite da idealizujete tu osobu - zaključila je.

Ovaj video oduševio je brojne ljude na mrežama, pa su počeli da se redaju komentari.

- Činjenice. Ovo je trebalo da čujemo. Tako istinito - složili su se mnogi, a prenosi Index.hr.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.