ZDRAVI ODNOSI

Kako da prepoznate srodnu dušu

Odnosi nisu statični jer vi niste statični, a to uključuje i veze sa srodnim dušama

Gura vas prema rastu. Instagram

Dž. R.

25.4.2024

Pojam srodne duše ne znači da je veza sa njom bez ikakvih problema, zapravo, veliki dio jednačine čini rast vaše ličnosti.

Lični razvoj

Jedan od najvećih znakova da ste upoznali srodnu dušu je osjećaj da vas se gura prema rastu, kaže psihoterapeutkinja Annette Nunjez (Nuñez).

- Ono što uvijek kažem klijentima je da ako je ta duša u vašem životu, oni su tu da vas nauče lekciju. Oni su tu da vas nauče nešto o vašem životu. Iz toga biste trebali moći nešto povući - ističe Nunjez.

Odnosi nisu statični jer vi niste statični, a to uključuje i veze sa srodnim dušama. Uvijek rastete, razvijate se i transformirate se, a najbolji odnosi će vas gurnuti u smjeru rasta za vaš boljitak.

I obrnuto, možete nesvjesno potaknuti druge, tjerajući ih da također rastu, piše 24 sata.

- Lično se razvijati znači rasti kroz stvari koje su najveći izazov. Duše čeznu za tim, a srodne duše su oni koji vam daju priliku da to učinite pokrećući svoje probleme kako biste ih postali svjesni i stvorili drugačiju stvarnost - objašnjava terapeutkinja za parove Šeli Bulard (Shelly Bullard).

Tajna veze

Iako nije uvijek lako, to je nevjerojatno nagrađivan proces učenja i podučavanja.

Dakle, u tom smislu, srodne duše zapravo dolaze u vaše živote da vas nečemu nauče i potaknu rast. Srodne duše mogu biti romantične, ali također mogu biti prijatelji, obitelj, učitelj i možete imati više od jedne.

Prema Bullard, ono što čini vezu sa srodnom dušom je činjenica da ste u mogućnosti preći dalje od problema koji se pokreću u vezi birajući ljubav umjesto toga. Svjesni parovi cijene rast jer znaju da je to tajna održavanja veze na životu.

Slično tome, prema Bulard, spremnost da pogledate prošlost i sadašnje probleme unutar veze i suočite se s tim temeljnim sistemima uvjerenja, put je do nove stvarnosti veze.

- Disfunkcionalni obrasci će nestati, ali samo kada prvo preuzmete odgovornost za njih - objasnila je Bulard.

Usput, ništa od ovoga ne znači da biste trebali ostati u turbulentnim ili nesretnim vezama na neodređeno vrijeme, naprotiv, poenta je u tome da ili iscijelite odnos i krenete ka zdravijim načinima međusobnog odnosa ili uzmete lekcije koje ste trebali naučiti i iz veze izađete jači i mudriji, prenosi MBG.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.