PUTOVANJA

Ovo će biti najpoželjnija svjetska destinacija u 2015. godini

Singapur je poznat kao multikulturalni raj

(A.Sm.)

28.10.2014

Lonely Planet je vodeći izdavač turističkih vodiča na svijetu, a od pojave interneta, njegovi su savjeti postali jedni od najkvalitetnijih pri savjetovanju putnika o turističkim atrakcijama. Nedavno je Lonley Planet objavio popis najpoželjnijih destinacija na svijetu!

Republika Singapur, otočni je grad-država koja zauzima 63 otoka u jugoistočnoj Aziji. Da budemo još precizniji, na jugu Malajskog poluotoka, i to na vrhu poluotoka Malake. Također ga radi njegovog strateški važnog položaja zovu "Azijski Gibraltar".

Među putnicima, Singapur je poznat kao multikulturalni raj s pregršt turističkih atrakcija. Tako je ove godine pretekao visoko rangirane države kao što su Namibija, Latvija, Nikaragva i Irska.

Lonely Planet je pritom o Singapuru napisao: "Od proglašenja svoje nezavisnosti 1965. godine, Singapur je u brzom i sigurnom usponu. Iako je od prije poznat po svojim predivnim historijskim građevinama, šarenim shopping centrima i bogato uređenim parkovima, tek je nedavno prihvaćen kao kompletna turistička destinacija".

Uz Singapur kao državu, Lonely Planet je prošle sedmice odabrao i najpoželjnije gradove u 2015. godini, a to su Washngton D.C u Sjedinjenim Američkim Državama i El Chalten u Argentini, prenosi Punkufer.hr.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.