GODIŠNJI ODMOR

Najljepše jadranske plaže koje morate posjetiti

Kristalno čisto more, mediteransko bilje koje stvara hlad i topli pijesak ili šljunak spoj su koji stvara savršenu prirodnu scenografiju za opuštajući i idiličan godišnji odmor

A. F.

Jadranska obala omiljeno je mjesto za godišnji odmor

Foto: AGENCIJE


Kristalno čisto more, mediteransko bilje koje stvara hlad i topli pijesak ili šljunak spoj su koji stvara savršenu prirodnu scenografiju za opuštajući i idiličan godišnji odmor. Jadranska obala omiljeno je mjesto za godišnji odmor koja iz godine u godinu jednaku reputaciju gradi i izvan Hrvatske. Uz kristalno čisto more kojim se, s razlogom, volimo hvaliti kao najljepšim na svijetu, netaknute šume i plaže oduvijek su prednost naše obale koja ju pretvara u atraktivnu destinaciju na karti svakog svjetskog putnika.

Daleko od gradske vreve skrivaju se male uvale, prostiru kilometarske pješčane i šljunčane plaže. Neke od njih turisti su već turisti otkrili i učinili svjetski popularnima, no zahvaljujući raznolikoj i razvedenoj obali, mnoge su još uvijek nepoznate što vam olakšava da pronađete svoj komadić raja ovo ljeto.

Pelješac

Plaža Žuljana Vučine mjesto je na kojem, posjetite li Pelješac, morate zastati i jednostavno uživati. Plaža je obrubljena borovom šumom koja stvara ugodan hlad. Ispred hladovine idealne za izležavanje i potpunu relaksaciju pruža se toplo tirkizno plavo more koje se na mjestima prelijeva u duboko modro. U slučaju da imate cijeli vikend na raspolaganju skoknite do Dubrovnika – isplatit će vam se!

 • Pelješac

  Pelješac

  Foto: AGENCIJE


Sakarun

Ljubitelji pješčanih plaža svoju će jadransku oazu pronaći u plaži Sakarun na Dugom Otoku. Spoj kristalnog mora i bijelog pijeska proteže se na čak 800 metara, s 350 metara plitke do srednje duboke vode u kojoj će uživati i oni najmlađi plivači. Kako Sakarun već godinama puni stupce domaćih i stranih medija svojom ljepotom, kristalno plavim morem i zelenilom koje ga okružuje, uputite li se prema njegovom primamljivom plićaku tokom ljetne sezone pripremite se na punu plažu. A ako imate višak vremena, svakako provedite vrijeme u Zadru.

 • Sakarun

  Sakarun

  Foto: AGENCIJE


Zlatni rat, Brač

Zlatni rat u Bolu na Braču je, uz svoj upečatljiv i neobičan oblik, idealna destinacija za ljubitelje vodenih sportova poput jedrenja ili uspravnog veslanja na dasci.

 • Brač

  Brač

  Foto: AGENCIJE


Kraljičina plaža Nin

Ako volite nepregledne pješčane plaže tada je za vas svakako pravo mjesto Kraljičina plaža u Ninu, pored Zadra. Nekoliko barova, pogled na Velebit i pijesak dokle vam pogled seže, najbolje od najboljeg rekli bi mnogi.

 • Kraljičina plaža

  Kraljičina plaža

  Foto: AGENCIJE


Stiniva, Vis

Biser splitskog arhipelaga svakako je otok Vis, a najveća tajna otoka je predivna plaža u uvali obgrljenoj stijenama koje ju skrivaju čak i od brodova u prolasku. 

 • Steniva

  Steniva

  Foto: AGENCIJE


Do ove skrivene oaze doći ćete samo ako ste spremni na planinarenje po uskim putevima kroz strme stijene ili ako unajmite taxi brod koji je jedno od rijetkih vodenih vozila dovoljno malo da prođe kroz mali prolaz između stijena širok tek nekoliko metara.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na