EGIPAT

Hurgada oaza rajskog odmora i avanture

Smještena na Crvenom moru, koje turisti iz mnogih razloga nazivaju "morem sedam boja"

Hurgada. AGENCIJE

A. F.

23.8.2021

Hurgada, poznata kao biser egipatske obale, okružena je ljepotom, gdje god pogledate ...

Smještena na Crvenom moru, koje turisti iz mnogih razloga nazivaju "morem sedam boja", Hurgada je grad koji će vas oduševiti svom ponudom. Nekada obično ribarsko selo, Hurghada se počela razvijati sedamdesetih godina, a danas predstavlja svojevrsnu "košnicu", koju turisti osvajaju svakog ljeta.


Hurgada. AGENCIJE

Sam grad ima oko 250.000 stanovnika, a sastoji se od tri dijela - starog centra, koji odlikuje orijentalni duh poi menija El Dahar, modernog turističkog dijela sa dugim šetalištem El Memsha i novijim centrom koji se zove Sakkala. Na obali Hurgade, dugoj čak 45 kilometara, u ponudi je oko 250 hotela, dok je na širem području odmarališta izgrađen novi smještaj za goste, što garantuje dobar provod.

Najtoplije more na svijetu oduševit će vas bijelim pješčanim plažama, noćnim zabavama u svjetski poznatim klubovima, restoranima, barovima i kafićima, a moći ćete uživati ​​i u trbušnom plesu, suvenirnicama i na bazarima. Kad ste u Hurgadi, lako možete sami organizirati avanturu i posjetiti Luxor, Kairo ili Rajsko ostrvo, što je posebna prednost za ljubitelje kvalitetnog odmora.


Hurghada privlači turiste iz cijelog svijeta. AGENCIJE

Poput prave riznice bogate baštine, čarobne moći i misticizma, Hurghada privlači turiste iz cijelog svijeta, koje prvenstveno motivira znatiželja. Ako ste oduvijek željeli saznati kako i gdje su živjeli faraoni, vidjeti poznate sfinge i piramide, morate posjetiti Hurgadu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.