BLISKI ISTOK

Destinacije koje morate posjetiti u Emiratima

Ovo su mjesta gdje se nalaze neka od najljepših hotelskih odmarališta, a mnogi turisti im se iz godine u godinu s radošću vraćaju

Abu Dabi, često se naziva Menhetnom Bliskog Istoka. AGENCIJE

A. F.

17.10.2021

Ujedinjeni Arapski Emirati se razvijaju tolikom brzinom da postaju jedna od najpopularnijih turističkih destinacija na svijetu. Ovo su mjesta gdje se nalaze neka od najljepših hotelskih odmarališta, a mnogi turisti im se iz godine u godinu s radošću vraćaju.


Abu Dabi

Abu Dabi, često se naziva Menhetnom Bliskog Istoka jer je u pitanju moderan grad sa mnogobrojnim vrtoglavo visokim neboderima. Ujedno je i glavni grad svih Emirata i s kopnom ga povezuju dva mosta. U gradu postoje mnoge atrakcije kao što su Heritejdž selo, prelijepa Korniče plaža, tvrđava Al Hisn, stari suk, Brejkvoter ostrvo, palata šeika Zajeda i džamija istoimenog šeika, kao i najstariji dio grada-Batin. Uprkos modernizaciji, Abu Dabi je uspio da očuva mnoge stvari iz prošlosti.

Abu Dabi. AGENCIJE

Dubai

Dubai je naravno biser Persijskog i Arapskog zaliva i svakako je destinacija koju vrijedi vidjeti. Nekada je bio pomorska luka i ljudi su ovde živjeli od ribolova i lova na školjke. Ovo je ujedno i najveći grad u Emiratima, a sa preko milion stanovnika, je i najposjećeniji grad Ujedinjenih Arapskih Emirata. Obavezno posjetite dvije pijace - Zlatni suk i Začinski suk. Imena dovoljno govore sama za sebe. Ovdje se održavaju neki od najatraktivnijih sportskih turnira poput Dubai World Cup ili PGA Desert golf turnira, a Dubai posjeduje i Dubai Shopping festival, pa je tih dana ovo mjesto raj za kupoholičare. Jahanje kamila, skijanje po pješčanim dinama, pustinjski safari, roštiljanje sa beduinima, kao i krstarenja, čine ovaj grad spektakularnim.


Dubai. AGENCIJE

Ras el Hajma

Ras el Hajma je autentična turistička destinacija u Emiratima. Sa više od 7.000 godina fascinantne historije i kulture, Ras el Hejma je savršeno odmaralište i skrovište od svakodnevnice. Zahvaljujući prekrasnim pejzažima, obalama i pustinjama ovaj grad je veoma atraktivna destinacija turistima. Nalazi se na samo 45 minuta vožnje od Dubaija i nudi jedinstveno iskustvo, pogotovo ako želite da uživate u 64 kilometara dugih, bijelih pješčanih plaža. Jedna od najpopularnijih plaža koje ovde morate posjetiti je Kor Kalba, a ovdje možete iznajmiti jahtu i otisnuti se na nezaboravni izlet morem.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.