NEVJEROVATNI GRADOVI

Najljepše destinacije za vikend odmor

Grad ljubavi zauzima posebno mjesto

Malaga. AGENCIJE

A. F.

7.5.2022

Svijet je pun nevjerovatnih gradova koji samo čekaju da budu istraženi. 

Ne postoji ništa ljepše od lutanja novim gradom u potpuno nepoznatoj zemlji gdje možete bar na nekoliko dana uroniti u lokalnu kulturu.


Paris

Grad ljubavi zauzima posebno mjesto. Uživajte u vikendu u stilu Emili u Parizu tako što ćete započeti dan sa kafom dok sjedite na terasi pariskog kafića. Zatim posjetite neke od vrhunskih pariskih umjetničkih galerija i muzeja, od Centra Pompidu do kultnog Luvra. Provedite veče degustirajući sir i pijuckajući dobro vino, ili možda krenite na krstarenje Senom noću da biste vidjeli kako Ajfelova kula svjetluca. Zar ne zvuči sve ovo sanjivo?


Rim

Italija je legendarna zemlja pice i tjestenina i razumljivo je zašto bi se jedan italijanski grad našao visoko na ovoj listi. Rim je dom obilja historijskih znamenitosti i zapanjujućih arhitektonskih dijela, uključujući Koloseum, Španske stepenice i Fontanu di Trevi.


Malaga

Sa odličnim vremenom tokom cijele godine i visokim ljetnjim temperaturama, Malaga je omiljena destinacija za one koji traže sunce i predstavlja oličenje andaluzijskog načina života koji nudi niz divnih kafića, restorana i barova za otkrivanje. Ljubitelji umjetnosti uživaće u izletu u Pikasov muzej, gdje mogu da se upuste u historiju umjetnika rođenog u Malagi.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.