INSPIRACIJA

Ovo su najpopularnije destinacije u decembru

Još jedna super destinacija za sve ljubitelje zime i zimskih radosti je i norveški glavni grad koji osvaja zadivljujućom arhitekturom, ali i prirodnim fenomenima kao što su fjordovi od kojih zastaje dah

Oslo. INSTAGRAM

A. F.

2.12.2022

Svako od nas ima svoje najdraže godišnje doba pa tako neko više voli vruće ljetne dane, sunčanje i kupanje u moru, a neko pak uživa u zimi i svim radostima koje ona donosi.

Ako si ljubitelj zime i praznika, onda je ovaj božićni period savršen za putovanje u Evropu. S druge strane, ako te više privlače topliji krajevi, možda je sada idealan trenutak da otputuješ u daleku zemlju o kojoj već dugo maštaš.

Airbnb je otkrio koje su to destinacije prema potražnji njihovih klijenata najpopularnijie uoči praznične sezone, a rezultati su prilično šaroliki. Neke od tih lokacija vrlo su atraktivne pa nas i ne čudi da su se našle na ovoj listi, no tu su i neka druga, manje razvikana mjesta kojima također vrijedi dati šansu.


Sidnej, Australija

Na samom vrhu ove liste smjestio se najmnogoljudniji i najstariji grad u Australiji koji je u posljednje vrijeme iznimno popularan među ljubiteljima putovanja. Živahna umjetnička i kulturna scena, brojne kultne znamenitosti poput Opera House te prekasne plaže samo su neki od mnogobrojnih razloga zbog kojih se isplati otputovati na drugi kraj svijeta.


Malaga, Španija

Ako si u potrazi za destinacijom koja je malo bliže, Španija je savršen izbor. Malaga je već dugo jedna od najpopularnijih destinacija među onima koji tokom zime žele pobjeći u toplije krajeve. Prosječna temperatura zraka tokom decembra u Malagi je oko 17°C, a to je sasvim dovoljno toplo za odlazak na plažu i istraživanje svih znamenitosti koje ovaj grad nudi.


Bangkok, Tajland

Na ovoj se listi našla još jedna iznimno popularna destinacija, a riječ je o glavnom gradu Tajlanda, Bangkoku. Ovaj pomalo haotični grad nudi brojne zanimljivosti i bogatu gastro ponudu, a godišnje ga posjeti oko 40 miliona turista. Uz temperaturu iznad 30°C, Bangkok je savršeni izbor za sve koji traže bijeg od hladne evropske zime. Uostalom, Božić proveden na plaži i ne zvuči tako loše, zar ne?


Oslo, Norveška

Još jedna super destinacija za sve ljubitelje zime i zimskih radosti je i norveški glavni grad koji osvaja zadivljujućom arhitekturom, ali i prirodnim fenomenima kao što su fjordovi od kojih zastaje dah.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.