PUTOVANJA

Francuska rivijera dobiva novi glamurozni hotel

Zgrada iz 19. stoljeća je podvrgnuta dugotrajnoj dvogodišnjoj rekonstrukciji kako bi postala glamurozni novi hotel

Hotel Francuska - Avaz
Hotel Francuska - Avaz
Hotel Francuska - Avaz
Hotel Francuska - Avaz
Hotel Francuska - Avaz
+2
M. Z.

14.2.2023

Zgrada iz 19. stoljeća je podvrgnuta dugotrajnoj dvogodišnjoj rekonstrukciji kako bi postala glamurozni novi hotel.

Neoklasični dekor

Nakon proširenja širom Evrope tokom prošle godine “Anantara Hotels & Resorts” pozdravlja svoj najnoviji objekt na jugu Francuske. Smješten duž prepoznatljivog šetališta Nice na Zlatnom trgu, luksuzno odmaralište je smješteno u zgradi iz 19. stoljeća koja je dobila drugi život zahvaljujući opsežnoj dvogodišnjoj renovaciji. Neoklasični dekor hotela otjelotvoruje tu bogatu historiju staru 175 godina s ambijentom iz ere Belle Epoque, neutralnom paletom i zlatnim akcentima; estetski i sveukupni dizajn zajedno su vodili nagrađivani studio “David Collins”, arhitekta Žan-Pol Gomis i TBC studio.


Impresivan izgled. Anantara Hotels & Resorts

Mermer i drvo

Donoseći svoju eleganciju starog sveta na Azurnu obalu, objekt je zapravo bio dom prvog luksuznog hotela u gradu, prikladnog imena “Hotel de France”, koji je otvoren 1848. godine. U današnje vrijeme zgrada nudi ukupno 151 sobu, pri čemu svaka dolazi s pogledom na bujne vrtove ili blistavo more, nudeći enterijere obložene mermerom i bogate drvene teksture. Od tih smještaja naći ćete 38 apartmana, od kojih je najveći predsjednički od 807 kvadratnih metara na 5. spratu, s pogledom na “Baye des Anges” sa svog privatnog balkona.


Impresivan izgled. Anantara Hotels & Resorts

Pravi dragulj odmarališta je njegov vrhunski restoran na krovu “Seen by Oliver”, kreiran u partnerstvu sa kuharom-poduzetnikom Olivijeom de Kostom, koji vodi moderne restorane na destinacijama kao što su Lisabon i Sao Paulo. Crni tartufi, ostrige i druge mediteranske delicije ispunjavaju meni, u kojima možete uživati u zatvorenom odjeljku restorana. U međuvremenu, napolju ćete naći zadivljujući pogled na grad i “Baye des Anges” u daljini. Ako ste raspoloženi za malo mjehurića i kavijara - ipak ste u Francuskoj - odlučite se za hotelski restoran “Les Colonnades”, inspiriran baštama Nice, s menijem lakih zalogaja i svježih morskih plodova. Kada ste spremni za opuštanje nakon ukusnog obroka, idite u spa centar na licu mjesta koji nudi pet soba za tretmane, hamam i saunu, kao i niz ekskluzivnih ulja za masažu.


Impresivan izgled. Anantara Hotels & Resorts

Kulturno žarište

- Otvaranje “Anantara Plaza Nice” otjelotvoruje spajanje ikone destinacije u gradu koji se ponovo rađa kao kulturno žarište i dolazak međunarodnog brenda koji donosi globalnu svijest i pronicljive goste“, objašnjava Stefan Vilar, generalni direktor “Anantara Plaza Nice Hotela”, u saopćenju za medije.

Izvan posjeda, hotel će također imati u ponudi izbor lokalnih avantura. Možete izabrati putovanje inspirirano Koko Šanel (uključujući zaustavljanje u njenoj zvaničnoj rezidenciji u Nici) i možda posjetiti jednu od vinarija u Francuskoj u “Chateau de Cremat”, ili možete uživati u putovanju do srednjovjekovnog sela Biot.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.