KINA

"Šumska zgrada" ima 404 stabla i više od 4.500 grmova 

Stanovnici rezidencijalnih tornjeva imaju priliku doživjeti urbani prostor iz drugačije perspektive

Prostire se na površini od 4,54 hektara - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Z. K.

10.5.2023

Easyhome Huanggang Vertical Forest City Complex, smješten u provinciji Hubei, prva je kineska vertikalna šumska stambena zgrada koja je počela primati prve stanare. Zgrada kombinira otvorene i zatvorene balkone, a dizajn prekida glatku fasadu zgrade kako bi se stvorio kontinuirani osjećaj kretanja.

Izvrstan pogled

Naglašena su stabla i grmlje s mogućnošću rasta do pune visine na vanjskoj strani strukture. Dizajn omogućava izvrstan pogled na fasade obrubljene drvećem, poboljšavajući osjetilni doživljaj zelenila i integrirajući biljni krajolik s arhitektonskom dimenzijom. 

Tako stanovnici rezidencijalnih tornjeva imaju priliku doživjeti urbani prostor iz drugačije perspektive dok u potpunosti uživaju u udobnosti okruženja prirodom.

Vertikalna šuma prostire se na površini od 4,54 hektara i sastoji se od pet zasebnih kula. Od njih pet su dvije stambene i projektirane kao vertikalne šume.

Mješovite namjene

 To je novi zeleni način projektiranja zgrada mješovite namjene, koje uključuju stambene prostore zajedno s hotelima i velikim poslovnim prostorima.

Huanggangova šuma se sastoji od 404 stabla, a u ogromnu količinu zelenila na kulama uključeno je i 4.620 grmova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.