PRUŽAJU RAZNOLIK SADRŽAJ

Par s TikToka otkriva: Ovo su najjeftinije top tri svjetske destinacije

Oni su u prilikom selekcije gledali cijene hrane, prijevoza i smeštaja

Par s TikToka. TikTok

Z. K.

12.8.2023

Ivane i Gorana Babići par koji je na društvenim mrežama poznat kao „Dva ranca beg iz kanca“ otkrili su u svojim videima na TikToku koje su to top tri svjetske destinacije koje su najjeftinije, a pružaju raznolik sadržaj i pregršt predivnih mjesta, piše „Novosti magazin“.

Potrošili 830 eura

Oni su u prilikom selekcije gledali cijene hrane, prijevoza i smeštaja.

- Na prvom mestu je Vijetnam, gdje smo bukvalno mjesec živjeli, hranili se, izašli nekoliko puta, išli na četiri ekskurzije, u muzeje, bili u hotelima, hostelima, gostinskim kućama, išli busevima između gradova i za cijeli mjesec sve ukupno potrošili 830 eura za nas dvoje - objašnjavaju Babići.

- Druga država je Pakistan, prilično je povoljno bilo sve, ali najčudnije ljudima bude kada im kažemo da smo platili vožnju taksijem od 700 kilometara samo 80 eura. Smještaj je također prilično jeftin, a platili smo ga 10 eura ukupno za nas dvoje. Pored svega toga osjećali smo se jako bezbjedno, što je sigurno svima na prvom mjestu - napominju njih dvoje.

Najjeftiniji gradski prijevoz

- Treći je najsvježiji put sa ove liste je Uzbekistan i ako nas pratite od ove godine vjerovatno ste upoznati sa tim objavama. Tu smo jeli za 2 eura u restoranima i plaćali najjeftiniji gradski prijevoz, samo 0,12 eura za metro i bus. Najskuplje od svega su bile ulaznice za neku od atrakcija, a ni jedna nije prešla cijenu do 4 eura - zaključio je ovaj avanturustički par.

@dvarancabegizkanca Ovo su 3 najjeftinije države koje smo posetili. Gledamo cenu hrane, pića, prevoz po i između gradova, kao i smeštaja i na osnovu toga upoređujemo. Na prvom mestu je Vijetnam, druga država je Pakistan, a treća je Uzbekistan. . . #dvarancabegizkanca #putovanja #tiktokputovanja #tiktoktravel #jeftinaputovanja #povoljnaputovanja #vijetnam #uzbekistan #pakistan ♬ original sound - DvaRancaBegIzKanca
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.