POPULARAN NA TIKTOKU

O zgodnom svećeniku raspisali su se svjetski mediji: Žene ga snimaju na misama

Jedna djevojka prije sedam dana snimila je ovog mladog svećenika na misi, a nakon toga brojni svjetski mediji raspisali su se o njemu

Svećenik Santijago. TikTok

M. Z.

19.10.2023

Svećenik Santijago (Santiago) postao je hit na društvenim mrežama. Snimci tog svećenika iz Argentine proširili su se zahvaljujući TikToku.

@jannilu02

♬ Quién Es Ese Hombre - Angela María Forero

Jedna djevojka prije sedam dana snimila je ovog mladog svećenika na misi, a nakon toga brojni svjetski mediji raspisali su se o njemu. U naslovima medija poput ''Heralda de Mexica'' neki ga nazivaju najljepšim svećenikom na svijetu.

Nakon prvog videa, koji je sakupio gotovo sedam miliona pregleda i proširio se društvenim mrežama, mnoge žene otišle su na misu, vidjele Santijaga, snimile ga i također objavile na TikToku.

@roxyquispecruces

El padre del señor de luren de Ica

♬ sonido original - Roxy Quispe Cruces

Komentara žena o izgledu mladog svećenika je mnogo, a nekolicina njih čak je prema nekima neprimjerena. "Jako je zgodan, ali morate poštovati njegov poziv tako da ga ne gledajte jer je on Božiji čovjek", "Baci blagoslov na moje lice, oče", "Ići ćemo u pakao", "Bože, pusti ga i daj ga nama", "Mislim da je vrijeme da krenemo na izlet u crkvu", "Osjetila sam Božiji poziv", pišu žene iz raznih krajeva svijeta.

Argentinski svećenik inače služi u Peruu, u gradu Ica, odnosno u svetištu Santuario del Señor de Luren, piše Index.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.