EKSTREMNI SPORTISTA

Momak skočio s tornja nuklearne elektrane: Pogledajte let padobranom koji je mnoge šokirao

"Kako je izašao odatle? Gdje je sletio? Da li je dolje nuklearni otpad? Toliko pitanja", napisao je jedan korisnik

Korisnici su bili zapanjeni, jedni su podržavali “ekstremni eksperiment”, a drugi dovodili u pitanje potrebu za ovakvim vratolomijama. Instagram

E. Ag.

20.12.2023

Ljudi koji traže avanturu, adrenalinski udar, nemaju straha, spremni su da pomjere granice i testiraju tijelo do krajnosti.

Takav je slučaj sa Đijom Mastersom (21), ekstremnim sportistom, koji je objavio snimak svog najnovijeg podviga i šokirao pratioce na Instagramu.

Na početku, vidimo ga kako skače s vrha rashladnog tornja koji se nalazi u sklopu bivšeg nuklearnog postrojenja, iako nije navedeno na kojoj lokaciji, piše Telegraf.rs.

Drugi video prikazuje skok iz različitih uglova i zaista izgleda nadrealno.

Korisnici su bili zapanjeni, jedni su podržavali “ekstremni eksperiment”, a drugi dovodili u pitanje potrebu za ovakvim vratolomijama, prenosi NDTV.

- “Kako je izašao odatle? Gdje je sletio? Da li je dole nuklearni otpad? Toliko pitanja” - napisala je jedna osoba, a druga se nadovezala: “Najluđi čovjek naše generacije.”

Instagram stranica ovog momka prepuna je sličnih akcija. Prati ga više od 310.000 ljudi, kao i još 629.000 na platformi YouTube.

Inače, rashladni tornjevi mogu biti visoki i do 200 metara, a prepoznatljivi su po obliku, hiperboloidu, što se odnosi na njihovu (unutrašnju) krivinu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.