ZAR SPAVAJU UOPĆE

Pilot pokazao gdje spava u avionu, ljudi pišu: "Žao mi je što sam ovo vidio"

U videu koji je prikupio 4,9 miliona pregleda pilot je gledaocima pokazao kako izgleda prostor iza kokpita s ograničenim pristupom

Dva skučena ležaja. Instagram

M. Z.

11.2.2024

Ako ste se ikada zapitali spavaju li piloti tokom leta, imamo odgovor na to pitanje, a etiopski pilot i instruktor Tevodros Solomon (Tewodros) objavio je na Instagramu video u kojem je pokazao kako izgleda njegov prostor za spavanje.

U videu koji je prikupio 4,9 miliona pregleda pilot je gledaocima pokazao kako izgleda prostor iza kokpita s ograničenim pristupom, a koji je opremljen s dva nagibna sjedala. Kamera zatim pokazuje platformu s dva skučena ležaja za spavanje za koje su mnogi napisali da djeluju klaustrofobično.

"Nije li to preusko?", zapitao se jedan, a drugi se nadovezao: "Nečija ramena tu jedva stanu. Kako je ovo uredu za pilote koji su na dužnosti?"

"Žao mi je što sam ovo vidio, sad više ne želim ući u avion", komentirao je treći, a mnogi su se zaprepastili nad činjenicom da piloti uopće spavaju u avionu. "Oni spavaju? Otključan novi strah", "Zašto spavaju tokom leta? Plaćeni su da upravljaju avionom" i "Ovo pojačava moju anksioznost", neki su od komentara.

Inače, ove posebne kabine za spavanje dostupne su samo na letovima koji traju duže od sedam sati, a na dugim letovima prisutna su tri do četiri pilota, piše Index.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.