SUPERJAHTA

Najnovije luksuzno plovilo za odvažne moreplovce

Italijansko brodogradilište ISA Yachts je lansiralo UNICA, potpuno aluminijumsku superjahtu dužine 40 metara.

ISA Yachts

Dž. R.

9.4.2024

U saradnji sa cjenjenim dizajnerom Enrikom Gobijem iz TEAM for Design i renomiranim tehničkim odjeljenjem Palumbo Superyachts, italijansko brodogradilište je krenulo da redefinira standarde luksuza i inovacija u međunarodnoj pomorskoj industriji, prenosi Lux Life.

Jedinstveni dizajn

Iz samog imena, UNICA, što znači „jedinstveni primjerak“, očigledno je da se ova jahta izdvaja od svih ostalih. Nastala iz detaljne analize trenutne tržišne ponude u smislu inovacija, dizajna, funkcionalnosti i optimizacije obima, jahta UNICA postavlja sopstvene trendove i standarde.

Ono što ISA Unica 40 jahtu čini jedinstvenom su njeni veoma funkcionalni prostori koji je izdvajaju od drugih modela na tržištu. Dužina spoljašnjih paluba i prostrani prozori samo su početak izuzetnih karakteristika. Eksterijer jahte UNICA 40 karakterišu fluidne linije, sa harmoničnim balansom između praznog i punog prostora koji stvaraju besprijekornu vezu sa vodom. Dizajn ne samo da poboljšava estetiku, već i osigurava da gosti na jahti imaju jasan pogled na svoju okolinu, podstičući osjećaj vizuelne veze sa morem.

Posebna pažnja posvećena je osvjetljenju koje naglašava profile jahte, stvarajući sjajnu i prijatnu atmosferu. Krma je utočište zadovoljstva, sa tri nivoa nagnuta prema moru, zajedno sa prostorom za sunčanje, bazenom i infinity kokpitom koji pruža neprekidan pogled.

Luksuzni enterijer

Kada je riječ o enterijeru, UNICA 40 daje prednost udobnosti i funkcionalnosti. Vlasnički prostor, koji se nalazi naprijed na glavnoj palubi, uključuje kancelariju, dnevni boravak, duplu garderobu i luksuzno kupatilo. Veliki bočni prozori preplavljuju kabinu prirodnim svjetlom, dodatno pojačavajući osjećaj prostora i luksuza.

Sa dvije trpezarije, jednom formalnom na glavnoj palubi i drugom sa okruglim stolom na gornjoj palubi, gosti mogu uživati u izuzetnim obrocima dok uživaju u pogledu koji oduzima dah. Gornja paluba se može pohvaliti velikom površinom, savršenom za sunčanje i zabavu, dok druga prostrana paluba ima više prostora za odmaranje, trpezarijski sto, bar i okrugli đakuzi.

Ispod palube se nalaze četiri dvokrevetne kabine sa sopstvenim kupatilima, uključujući tri VIP kabine sa bračnim krevetima i jednu kabinu za goste sa dva odvojena kreveta. Smještaj za posadu, dizajniran za sedam članova, obezbjeđuje besprijekornu uslugu, sa kapetanovom kabinom postavljenom pored mosta za optimalnu navigaciju.

UNICA 40 jahtu pokreću dva MTU motora, svaki od 1432kW, sposobni da pokreću jahtu do maksimalne brzine od 20 čvorova i brzine krstarenja od 15 čvorova.

Marketing
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.