OTOK ROKVEL

Uskoro otvaranje novog odmarališta na Bahamima: Spoj prirodnih ljepota i privatnosti

Prvih pet rezidencija predviđeno je za završetak do početka 2025. godine

Dž. R.

11.6.2024

Banyan Tree Bimini Resort & Residences će transformirati pejzaž na netaknutom otoku Rokvel na Bahamima i obećava da će postaviti nove standarde u prefinjenom životu i gostoprimstvu.

Besprijekorna usluga

Globalno priznati brend Banyan Tree, poznat po svojim luksuznim odmaralištima i besprijekornoj usluzi, nadgledat će upravljanje odmaralištem i program iznajmljivanja privatnih rezidencija. Arhitektonsku izuzetnost garantuje Oppenheim Architecture, firma poznata po svojim inovativnim i održivim projektima.

Izgradnja i prodaja su uveliko u toku. Prvih pet rezidencija predviđeno je za završetak do početka 2025. godine, što predstavlja značajnu prekretnicu u ovom višefaznom razvoju. 

Smješten na osamljenom poluostrvu, objekat nudi neuporedivu kombinaciju privatnosti i prirodnih ljepota. Pristup je zgodan hidroavionom, privatnim čarter avionom, helikopterom ili čamcem, a prevoz iz Majamija traje manje od 30 minuta. Pored toga, vlasnici mogu stići u roku od tri sata iz Njujorka, Teksasa i drugih ključnih lokacija.

Raličiti stilovi

Imanje je dizajnirano da ponudi sveobuhvatno luksuzno iskustvo. Prva faza uključuje 54 prilagođene rezidencije na obali, hotel sa 50 soba i pet zvjezdica i Bonito Beach Club. Svaka rezidencija, po cijeni od 3,5 miliona dolara, ima privatni dok, pristup plaži i prostrane unutrašnje/spoljne prostore idealne za opuštanje i zabavu. 

Rezidencije su dostupne u pet prilagođenih rasporeda, zadovoljavajući različite preferencije i stilove života.

Stanari će uživati u članstvu u The Sanctuary Club, koji nudi ekskluzivna priznanja, pogodnosti i popuste u hotelu Banyan Tree. Ovo članstvo također uključuje pristup mreži razmjene sa drugim vlasnicima rezidencija koji učestvuju, povećavajući vrijednost i svestranost vlasništva.

Ovaj projekat će sadržavati butik odmaralište kojim upravlja Banyan Tree, uključujući 24 vile na plaži i 26 bungalova iznad vode. Ovi smještaji, koji podsjećaju na luksuzne destinacije kao što su Maldivi, donose novi nivo sofisticiranosti na Bahame. 

Bonito Beach Club, kojim upravlja renomirani Bonito, će ponuditi niz vrhunskih usluga, uključujući uslugu VIP stola, privatne kabine, usluge jedrenja kao i razne rekreativne aktivnosti.

Rekonstrukcija aerodroma

Značajan aspekt ovog projekta je rekonstrukcija Međunarodnog aerodroma Južni Bimini, projekat u kojem je RIDGE odigrao ključnu ulogu. 

Bimini Airport Development Partners Limited je uložio 80 miliona dolara za ovaj projekat, koji će se izvoditi u dvije faze počevši od 2024. godine. Ovo preuređenje će uključivati poboljšanja aerodroma i terminala, omogućavajući međunarodni komercijalni saobraćaj sa ključnih američkih i evropskih tržišta. 

Pored toga, bit će izgrađen trajektni terminal koji će obezbijediti direktan prevoz od aerodroma do Sjevernog Biminija.

Banyan Tree Bimini Resort & Residences je više od mjesta za boravak, to je prilika da doživite luksuz bez premca, uspostavite vezu sa prirodom i postanete dio privilegirane zajednice.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.