BEZGLUTENSKA POSLASTICA

Sočni kolač s kokosovim brašnom

Poslužite uz kafu, čaj ili šoljicu domaćeg kefira

Bezglutenski kolač. Printscreen

M. Z.

16.2.2023

Probajte ovaj sočni kolač s kokosovim brašnom.

Sastojci

50 g kokosovog brašna

25 g kakaa u prahu

75 ml rastopljenog maslaca

3 velika jaja

3 jušne kašike meda

1 čajna kašika ekstrakta vanilije

1 čajna kašika cimeta

dvije šake oraha, sitno narezani

Priprema

Zagrijte rernu na 180 °C.

Posudu za pečenje veličine 20 cm x 14 cm obložite papirom za pečenje tako da dva ruba vise preko strane posude (za lakše vađenje i rezanje). Ako imate veću posudu, poduplajte količinu.

U zdjeli izmiksajte pjenasto jaja pa dodajte med, kakao prah, ekstrakt vanilije, cimet i malo ohlađen otopljeni maslac pa sve opet izmiksajte. Dodajte kokosovo brašno i ponovo sve izmiksajte dok se smjesa dobro ne sjedini. Umiješajte orahe narezane na manje komade pa smjesu ravnomjerno rasporedite u pripremljenu posudu za pečenje.

Pecite 30 minuta ili dok čačkalica zabodena u sredinu kolača ne izađe čista. Pečeni kolač izvadite iz rerne da se ohladi. Poslužite uz kafu, čaj ili šoljicu domaćeg kefira!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.