RECEPTI

Sarma bez mesa

Pripremiti listove kiselog kupusa i zaviti sarme

Dobar izbor za ručak. FOOD and Travel

Z. K.

25.2.2023

Sastojci: 250 g riže, 50 g sojinih ljuspica, 2 kašičice soli, 1/2 kašičice sušenog bosiljka, 1 kašičica kurkume, 1 velika mrkva, 16 listova kiselog kupusa,1 kašika crvene paprike. Za kuhanje: 200 ml paradajz sosa, 1 kašičica soli, prstohvat kumina, 1/2 kašičice kurkume, 2 kašičice crvene paprike, prstohvat bibera, peršunovo lišće za dekoraciju, 2 litra vode i 2 kašike ulja.

Priprema:

1. U zdjeli izmiješati rižu sa sojinim mrvicama, sitno isjeckanom mrkvom i začinima.

2. Pripremiti listove kiselog kupusa i zaviti sarme. U šerpi na zagrijanom ulja malo propržiti kumin pa dodati paradajz sos. Izmiješati i dodati začine.

3. Složiti sarme i dodati vodu. Kuhati ih na umjerenoj vatri 45 minuta.  Prilikom služenja posuti sa sjeckanim peršunovim lišćem.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.