RECEPT ZA SLADOKUSCE

Napraviti sami hrskavi domaći prženi sladoled

Posluživanje prženog sladoleda dat će malo uzbuđenja desertnom meniju

Ukusna poslastica. Printscreen

M. Z.

28.2.2023

Pripremite domaći prženi sladoled hrskav s vanjske strane, a kremaste unutrašnjosti, kao iz snova. Možete napraviti porcije po želji, odabrati omiljene dodatke i uštedjeti novac kupujući svaki potreban sastojak u rinfuzi, umjesto kupovine deserta vani.

Jednostavno ga pripremite i uživajte u ovoj ukusnoj poslastici iz udobnosti doma.

Sastojci za prženi sladoled

Evo što vam je potrebno za pripremu ovog ukusnog deserta:

Sladoled od vanilije

Maslac

Kukuruzne pahuljice, zdrobljene

Mljeveni cimet

Granulirani šećer

Šlag

Dodaci po želji - čokoladni sirup, med, cimet, višnje...

Priprema: 

Zgrabite malo sladoleda i rukama ga oblikujte u kuglu. Nastavite s ovim postupkom dok ne dobijete 4 kuglice jednake veličine. Kuglice stavite na pleh obložen papirom za pečenje i zamrznite dok ne budu čvrste. Otopite maslac u velikoj tavi na srednjoj vatri. Dodajte zdrobljene kukuruzne pahuljice, granulirani šećer i mljeveni cimet u tavu i miješajte dok se kukuruzne pahuljice ravnomjerno ne prekriju maslacem.

Pržite smjesu na srednje niskoj vatri 4-5 minuta ili dok pahuljice ne porumene. Često miješajte kako ne bi zagorjelo. Maknite tavu s vatre i pustite da se smjesa ohladi na sobnoj temperaturi.

Izvadite kuglice sladoleda iz zamrzivača i uvaljajte ih u ohlađenu smjesu pahuljica, pazeći da svaka kuglica bude ravnomjerno obložena. Vratite obložene kuglice sladoleda u zamrzivač dok ne budu spremne za posluživanje.

Neposredno prije posluživanja izvadite desert iz zamrzivača i dodajte preljeve po želji, poput kapljice čokoladnog sirupa, kašike meda, malo cimeta, šlaga i višanja na vrh. Poslužite odmah i uživajte.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.