LAGANO I UKUSNO

Pileći ražnjići u jogurtu i kurkumi

Ideja za ručak

Pileći ražnjići. Printscreen

E. Ag.

12.5.2023

Sastojci:

– 500 g pilećeg filea

– 250 g gustog jogurta

– 1 mladi luk

– 1 čehno bijelog luka

– 2 kašike ulja

– 2 kašičice kurkume

– so, biber

– ulje (po želji)

Priprema:

Piletinu isijecite na kockice približno iste veličine.

Jogurt izmiješajte sa sitno isjeckanim mladim lukom, bijelim lukom, uljem (po želji), kurkumom, solju i biberom.

Dodajte piletinu, pa držite u marinadi barem 30 minuta.

Meso nanižite na štapić, pa napravljene ražnjiće pecite u zagrijanoj i nauljenoj gril tavi.

Služiti uz salatu po želji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.