RECEPTI

Sirovi cheesecake od makadamija

U dvije zasebne zdjele potopite makadamija i indijske oraščiće u hladnu vodu

Ukusni desert. Queen

Z. K.

24.5.2023

Sastojci: 2 šoljice makadamija oraščića, 1,5 šoljica indijskih oraščića, 1/5 šoljica hurmi bez koštica, četvrtina šoljice sušenog kokosa ili kokosa u listićima, 6 kašika kokosova ulja rastopljenog, četvrtina šoljice soka od limete, četvrtina šoljice agavina sirupa, pola mahune vanilije, 3 šoljice bobičastog voća (borovnica, malina…) 

Priprema:

1. U dvije zasebne zdjele potopite makadamija i indijske oraščiće u hladnu vodu. Ostavite ih da se namaču 4 sata, zatim operite, procijedite i stavite na stranu.

2. Ubacite makadamija oraščiće i hurme u multipraktik pa propulsirajte do grublje teksture.

3. Na dno kalupa za pite rasporedite listiće kokosa. Preko toga utisnite smjesu od makadamija i hurme kako biste dobili koru.  

4. U multipraktik stavite indijske oraščiće, kokosovo ulje, sok od limete, agavin sirup i 6 žlica vode. Ostružite srž iz mahune vanilije, dodajte u multipraktik pa izmiksajte tako da dobijete glatku teksturu. Smjesom nadjenite koru od makadamije u kalupu.

5. Prebacite u zamrzivač na 1-2 sata kako bi se torta dodatno stisla. Zatim je malo odmrznite u frižideru pa je narežite i svaku krišku pospite bobičastim voćem.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.