RECEPTI

Zapečena tunjevina s makaronama

Propržiti crni i bijeli luk na maslinovom ulju

Posuti rendanim sirom. Oliveand Mango

Z. K.

29.5.2023

Sastojci: pakovanje makarona, konzerva tunjevine, 400 g paradajza isječenog na tanke kriške, mala tikvica isječena na kriške, 2 paprike isječene na kockice, glavica crnog luka isitnjena, čehno isitnjenog bijelog luka, malo rendanog sira, kašika maslinovog ulja.

Priprema:

1. Propržiti crni i bijeli luk na maslinovom ulju. Dodati ostalo povrće i dinstati još 15 minuta.

2. Za to vrijeme skuhati makarone, ocijediti, pomiješati s tunjevinom i povrćem.

3. Sipati u vatrostalnu posudu, posuti rendanim sirom i zapeći u rerni oko 15 minuta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.