RECEPTI

Prijedlog: Supa s kukuruzom

Dodajte mlijeko, poklopite i smanjite vatru na minimum

Za hladne dane. Facebook

Z. K.

22.1.2024

Sastojci: Pola malog poriluka, 1 šoljica tikve narezane na kockice, 2 šoljice vode, 2 šoljice nezaslađenog bademovog, rižinog ili sojinog mlijeka, 3 kašike svijetlog misa, 1 šoljica zrna kukuruza, 3 grančice peršuna grubo narezanog

Priprema:

1. U lonac složite sloj poriluka pa sloj tikve. Dodajte vodu, pokrijte i kuhajte na srednjoj vatri dok ne proključa. Dodajte mlijeko, poklopite i smanjite vatru na minimum.

2. Polako kuhajte dok bundeva posve ne omekša, 35 minuta. U blenderu izmiksajte supu u pire pa je vratite u lonac da polako proključa. Odvojite malu količinu tekućine u kojoj ćete otopiti miso.

3. Razrijeđeni miso i kukuruz umiješajte u lonac pa pustite da se ponovo zagrije, ali pazite da ponovo ne proključa. Kada se dovoljno zagrijet skinite i poklopite te pustite da odstoji.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.