RECEPTI

Nadjevene kukuruzne tortilje

Pirjajte luk dok ne omekša pa dodajte meso

Prijedlog za ručak. Facebook

Z. K.

11.2.2024

Meksička kuhinja na najukusniji način spaja domaću kuhinju i jednostavnost brze hrane. Enchilade su nadjevene kukuruzne tortilje prelivene umakom, a može ih se puniti svime i svačime.

Sastojci: 450 g nemasne mljevene junetine, 1 glavica luka, nasjeckana, 115 g zelene čili papričice, nasjeckane, 400 g crvenog umaka za enchilade, 120 g polutvrdog nemasnog sira, 8 tortilja, nasjeckani luk, svježi korijandar, guacamole, kiselo vrhnje, nasjeckana rajčica (po želji)

Priprema:

1. Pirjajte luk dok ne omekša pa dodajte meso. Kad je gotovo, iscijedite višak tekućine.

2. Dodajte zelene čili papričice, umak za enchilade i sir. Dobro promiješajte.

3. Stavite smjesu na tortilje i zamotajte ih. Složite ih u namašćeni lim za pečenje. Lakše će vam biti ako je preklop okrenut prema dolje.

4. Prelijte ostatak umaka za enchilade po tortiljama i pospite preostalim sirom.

5. Pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 190 stepeni oko 20 minuta.

6. Prema želji dodajte nasjeckani luk, svježi korijandar, guacamole, kiselo vrhnje i/ili nasjeckane rajčice.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.