RECEPTI

Tost sa sirom i kimchijem

U većoj tavi rastopite kašiku maslaca pa na njemu prepirjajte kimchi

Tost. Facebook

Z. K.

20.3.2024

Sastojci: 60 g naribanog sira po želji, 40 g ocijeđenog kimchija, 2 kriške hljeba, 1 kašika majoneze, 1 kašika maslaca.

Priprema:

1. U većoj tavi rastopite kašiku maslaca pa na njemu prepirjajte kimchi. Pirjajte ga svega nekoliko minuta da zagrijete fermentirani kineski kupus.

2. Napravite u tavi mjesta i za hljeb podalje od kimchija.

3. Vanjsku stranu hljeba premažite majonezom te stavite na zagrijanu tavu.

4. Na obje kriške kruha stavite naribani sir, smanjite temperaturu na lagano i pecite tako oko pet do sedam minuta dok se sir ne rastopi.

5. Prebacite zagrijani kimchi na jednu krišku hljeba, a drugom je preklopite. Špatulom stisnite tost sendvič i pustite da se termički obradi do kraja, odnosno dok obje strane ne dobiju lijepu zlatnosmeđu boju.

6. Poslužite odmah!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.