SAVJETI

Ako brijete noge

Uz ove trikove ćete rijetko brijati noge, a uvijek će vam biti glatke i sjajne

Važno je dlačice brijati iz korijena ili što bliže njemu. Ilustracija

"Zdravlje u kući"

20.9.2018

Depiliranje i brijanje nogu ljeti je svakodnevna aktivnost mnogih žena, bez toga se ne može, mada često zamori i dosadi. Najveći problem imaju žene maljavih nogu jer dlake brzo rastu.

Njima je brijanje nogu prava noćna mora. Ali, postoje jednostavni trikovi koji će pomoći da se što brže i lakše riješite dlačica i da one što sporije i rjeđe rastu.

 Topla kupka

Važno je dlačice brijati iz korijena ili što bliže njemu. Do korijena ćete najlakše doći toplom kupkom koja će omekšati kožu i otvoriti sve pore. Na taj način će se dlačice će najbolje osloboditi pa ćete ih moći brijati iz korijena.

Pjena za brijanje

Nije namijenjena samo muškoj bradi, već i ovakvim problemima. Nakon što ste uživali u kupki, nanesite pjenu ili gel za brijanje koji najbolje zadržavaju vlagu kože.

Oni će omogućiti skidanje dlake najbliže korijenu. Pored toga, ovakva sredstva za brijanje sadrže hranjive sastojke koji umiruju nadraženu kožu.

 Piling

Riječ je o pilingu na bazi morske soli. Ona najbolje uklanja mrtve ćelije sa površine kože, koje smanjuju ddelotvornost brijanja brijačem. Sve što se savjetuje jeste da se na mokre noge nanese šaka morske soli, trljajući kožu kružnim pokretima.

Način brijanja

Zaboravite brijanje dlaka u smjeru njihovog rasta. Korijenu ćete se najbolje približiti ako se brijete u suprotnom smjeru od smjera rasta dlaka.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.